1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Ливърпул с първа победа в Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ливърпул с първа победа в Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

С първия гол на Джордан Айб за тима мърсисайдци направиха стъпка напред към 1/16 финалите, Сион остана без загуба в последната минута

Ливърпул с първа победа в Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ливърпул постигна първа победа в Лига Европа. В среща от 4-ия кръг на груповата фаза на надпреварата тимът на Юрген Клоп се наложи с 1:0 над Рубин (Казан) като гост. В състава на домакините 90 силни минути записа бившият български национал Благой Георгиев.
 
С гол на Джордан Айб в началото на второто полувреме „мърсисайдци” материализираха превъзходството си и запазиха второто място в група „В”.
 
Досега Ливърпул не си бе тръгвал „сух” от руска територия, допускайки голове във всеки от петте си мача там (общо 9). Освен това мърсисайдци постигнаха първи успех като гост в Европа от три години насам. А работата на Юрген Клоп начело вече дава резултат. Германецът изведе Ливърпул до трета поредна победа във всички турнири.

 
През първото полувреме Ливърпул имаше тотално превъзходство, докато Рубин се защитаваше. В 6-ата минута шут на Джеймс Милнър от наказателното поле облиза напречната греда.
 
Три минути преди почивката Благой Георгиев получи удар в главата от Емре Джан и трябваше да получи медицинска помощ. Българинът се свести и продължи мача.

 
В добавеното време на първото полувреме вратарят на Рубин Рижиков извади опит за автогол на Кверквелия при суматоха в наказателното поле.
 
По-добрата игра на Ливърпул даде резултат в 52-ата минута, когато Джордан Айб получи чудесна топка от Роберто Фирмино, напредна мощно и с прецизен удар от границата на наказателното поле, отклонил се в страничната греда, не остави шансове на Рижиков, отбелязвайки първото си попадение за "червените".

 
Последният спаси удари на Милнър и Айб преди Рубин да натисне. Резултатът до края се запази непроменен. А Юрген Клоп изтича след последния съдийски сигнал, за да прегърне голмайстора Айб.
 
В другия мач лидерът Сион, който се нуждаеше от победа, за да продължи, записа драматично равенство в последната минута срещу Бордо. Французите водеха дълбоко в добавеното време след гол на Томас Туре в 67-ата минута. Но автогол на Клемен Шантом остави швейцарците без загуба. 
 

Така, два кръга преди края вторият Ливърпул изостава с 2 точки от лидера Сион, но е с три повече от Бордо, който гостува на "Анфийлд" на 26 ноември. Червените гостуват в Швейцария в последния кръг, така че тепърва трябва да поработят за класирането си за фазата на елиминациите. 
 

УЕФА Лига Европа 15/16, Група B

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Сион 4 2 2 0 2 8
2 Ливърпул 4 1 3 0 1 6
3 Бордо 4 0 3 1 -1 3
4 Рубин 4 0 2 2 -2 2


Съставите на Рубин и Ливърпул


 

Милан докосва върха след класика за 5 минути (ВИДЕО)

„Росонерите“ не дадоха шанс на Лече – 3:0

Дортмунд се развихри за обрат от 0:2 до 4:2 (ВИДЕО)

Борусия и Бохум със зрелище в първия мач от кръга в Германия

Енцо Мареска с добри новини за Челси

Лавия ще играе срещу Брайтън

Във Франция: Оксер спря серията си от 4 загуби

След класика над участник в ШЛ

Артета не знае дали Рая ще играе в събота

Куп контузени в Арсенал преди Лестър

На Острова: Сити ще се размине с тежките наказания

Сензационен обрат в делото срещу шампионите за 115 нарушения на финансовия феърплей

Мота: Офанзивната фаза не е един играч, а целият отбор

„Преживях толкова много хубави моменти в Дженоа"

Пеп за Родри: Претърпя операция, сезонът за него приключи

„Той ще е готов за следващата кампания“, заяви Гуардиола

Флик: Хубаво е да си треньор на Барселона

Специалистът се наслаждава на първите си месеци в Каталуния