Сензациите в пресата: БФС се стресна от феновете на ЦСКА, Левски гони македонец

Вдигат заплатите на Прохазка и Йоргачевич; Славия се ослушва за Курдов; Нов нападател в плановете на Литекс от януари; Терзиев преговаря с Лудогорец и още...

Сензациите в пресата: БФС се стресна от феновете на ЦСКА, Левски гони македонец

Сензациите в пресата днес, петък, 06.11.2015 година:

"Тема Спорт": БФС се стресна от феновете на ЦСКА

БФС е поискал допълнителна охрана за своята сграда от началото на следващата седмица, разбра "Тема Спорт". Във футболния съюз са получили информация, че феновете на ЦСКА ще бъдат всекидневно пред централата на улица "Иван Асен II", като се очаква към мирния протест да се присъедини и част от агитката на армейците. В БФС са се притеснили сериозно от евентуални агресивни действия на привържениците и са поискали полицията да затегне още повече мерките за сигурност. В момента пред централата редовно има поне по 2-3 патрулки. В последните дни феновете на ЦСКА демонстрират напълно мирно присъствие пред сградата на "Иван Асен II". Вече повече от 2 седмици почти всеки ден има привърженици пред централата, които разпъват знамена на отбора. За понеделник, 9 ноември, един от членовете на Изпълкома - Михаил Касабов, обеща да организира среща между фенове на ЦСКА и негови колеги от ръководния орган. Предстои да видим дали това ще стане факт. БФС до този момент по никакъв начин не демонстрира желание да разясни казуса около новото дружество на армейците. 

„Меридиан Мач“: Вдигат заплатите на Прохазка и Йоргачевич

Ръководството на Левски възнамерява да вдигне малко заплатите на двама от основните си футболисти - Роман Прохазка и Боян Йоргачевич. „Меридиан Мач“ научи, че те ще получат до края на месеца предложение за нов договор, който ще бъде със завишени финансови параметри. Контрактите на Прохазка и Йоргачевич, които са сред най-големите любимци на агитката, изтичат в края на сезона, а старши треньорът Стойчо Стоев иска да ги задържи и за следващата кампания. Припомняме, че „сините“ шефове намалиха леко заплатите на Прохазка и Йоргачевич по време на съкращенията в бюджета преди старта на сезона. Сега се очаква увеличението да компенсира орязването и дори отгоре. Не така стоят нещата за испанеца Мигел Бедоя, който също има договор с Левски до края на сезона. Халфът, който в края на сезона ще бъде на 30 години, не се представя особено успешно от началото на кампанията. Той има огромно отстъпление във формата си и на „Герена“ не са сигурни, че искат Мигел Бедоя да остане в отбора и през следващия сезон. Много е вероятно той да не получи предложение за нов договор и да си тръгне идното лято като свободен агент.

"7 дни спорт": "Левски" гони македонец през зимата
"Левски" вече започна да работи по зимната селекция. Както за привличане на нови, така и за освобождаване на настоящите. Първият сигурен напускащ е Денис Махмудов, разбра "7 дни спорт". Халфът е в много слаба форма и треньорът Стойчо Стоев почти не го брои за жив. От началото на сезона Махмудов има 11 мача, като само в един от тях е бил титуляр. Старшията на столичани не е доволен от изявите на играча и е готов да му покаже вратата през зимната пауза. Денис е единственият чужденец, пристигнал през лятото, който не може да намери място в състава на сините. Според близки до клуба причината за ужасното представяне на крилото е това, че все още не се е адаптирал към България. По наша информация Денис Махмудов получава една от най-големите заплати в "Левски" и след неговото освобождаване ще може да се вземе добър състезател.

"7 дни спорт": Славия се ослушва за Курдов
"Славия" следи изкъсо ситуацията около нападателя на "Левски" Атанас Курдов, научи "7 дни спорт".Таранът на "сините" изпадна в немилост на Герена, след като подписа договор през лятото, но не показа убедителни игри с родния си клуб. В последните седмици се появиха слухове, че Наско е №1 в черния списък на Стойчо Стоев и може да си събере куфарите през зимата. Поради тази причина от "Славия" се интересуват каква ще бъде съдбата на централния нападател. Курдов вече веднъж игра за "белите", след като беше част от отбора през 2013-14 г. С екипа на "Славия" Наско има 22 мача и 11 гола.

„Тема Спорт“: Нов нападател в плановете на Литекс от януари

Спортно-техническото ръководство на Литекс вече е наясно с постовете, на които трябва да бъде подсилен отборът през зимата, разбра "Тема Спорт“. Една от основните мели е привличането на нов централен нападател. В момента тимът разполага с младия Георги Минчев и норвежеца с американски паспорт Бьорн Маарс Йонсен. Засега обаче първият изпитва затруднения, когато започне като титуляр, и ще му трябва още време, за да се адаптира към мъжкия футбол. Йонсен пък е по-полезен, когато се появи от резервната скамейка, и рядко бележи, когато започне сред единайсетте . Заради това ловчанлии искат да вдигнат класата в офанзивен план с типичен голаджия. Другите цели пред отбора са плеймейкър и дясно крило. Най-вероятно един от новите играчи през януари ще е румънецът Александру Бурчяну. 30-годишният полузащитник прекрати договора си с Трабзонспор преди няколко седмици и сега е свободен агент. Медиите в Румъния го считат за сигурно попълнение на Литекс. 

„24 часа”: Терзиев преговаря с Лудогорец

Националът Георги Терзиев е пред подписване на нов договор с „Лудогорец“. 23-годишният роден в Сливен централен защитник е желан и от италианския гранд „Лацио“, твърдят медии на Ботуша. „Лацио“ вече не е опция. Сега преговаряме за удължаване на договора за минимум 2 години. Всичко останало е спекулация“, призна агентът на национала Милен Георгиев. Настоящият контракт на снажния бранител е до юни 2016 година. В последните мачове обаче Терзиев е плътна резерва в състава на Едуард Ераносян. В Румъния вече обявиха заместника на Ераносян. Според техните медии вече се водят преговори с Козмин Контра. Другите варианти били Константин Г ълка и Мариус Шимудица. Шимудица води „ Астра“ (Гюргево), който обаче е пред фалит. Вариант бил и Димитър Димитров-Херо, който напуска Казахстан.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки