Пропуск след пропуск и Лудогорец не успя да бие Пирин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Повторният дебют на Георги Дерменджиев се оказа разочароващо за шампионите 0:0 с последния

Пропуск след пропуск и Лудогорец не успя да бие Пирин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионът Лудогорец се скъса да изпуска и не успя да победи последния Пирин за 0:0 в Разград в повторния дебют на Георги Дерменджиев начело. Разградчани удариха две греди, направиха поне дузина пропуски от чисти положения и взеха само точка в 15-ия кръг, а Пирин си остана единственият елитен отбор без победа през целия сезон след шестото си реми.

Лудогорец остава трети с 25 точки, но вече изостава на две точки от втория Литекс и на три от лидера Левски, който има шанс да дръпне още повече при успех над Локо (Пд) в неделя. Пирин си остава последен с едва 6 точки и още чака първата си победа.

Преди мача неясно защо на стадиона в Разград звучеше химна на Шампионска лига. Лудогорец стартира срещата само с двама българи, докато за Пирин всички бяха родни играчи, ако броим и натурализирания Маркиньос.

Лудогорец пропусна да поведе още в 4-ата минута след забележително отиграване на Марселиньо, който на аутлинията пусна към терена покрай Сандев и го заобиколи извън терена, после го остави на земята с още един финт и пусна за Кешеру пред самата врата, но Дюлгеров решително протегна крак и изчисти.

Крачка не стигна на Вандерсон да засече на втора греда остро центриране отдясно, а Пирин от нищото удари греда. Дълго хвърлен тъч стигна до Маркиньос на границата на вратарското поле, той бързо обработи и след рикошет ударът му срещна близката лява греда. При последвалия корнер Сандев остана на отлична позиция, но от точката на дузпата стреля в облаците.

Костов имаше по-спокойни няколко минути преди отново натискът върху него да се увеличи. Младежкият национал изби силен шут на Витиня в корнер, после Вандерсон много красиво пусна с петичка за Лукас Саша в наказателното, но бившият халф на ЦСКА стреля високо.

В края на първата част Кешеру направи два големи пропуска с глава. Натанаел го намери отлично с центриране от фаул, но румънецът фронтално пред вратата насочи покрай далечната греда, а секунди преди паузата получи меко центриране от Вандерсон пак отляво и отново прати на сантиметри покрай дясната греда. Между тези две положения стражът Костов се сблъска с Николов и изпусна топката, но нямаше кой да ритне в мрежата от 4-5 метра.

На почивката Дерменджиев извади задължителния български титуляр до 21 години Венци Керчев и пусна национала Георги Терзиев. Веднага след влизането си Терзиев стигна първи до центриране на Натанаел от свободен удар, но стреля над гредата.

Обсадата пред вратата на Пирин бе още по-сериозна през втората част.

Кешеру намери Марселиньо с успореден пас в наказателното поле, плеймейкърът стреля ниско и слабо, Николов изби, а Кафу опита да вкара от невъзможен ъгъл от аутлинията и намери външната страна на мрежата.

Кафу центрира отдясно, Вандерсон овладя с гърди на втора греда и изстреля силно воле, ала право в Костов, който изби с ръце.

Марселиньо реши да изненада встрани от фаул и завъртя високо, топката кацна върху напречната греда в далечния ъгъл и излезе в аут.

Пирин направи първата си опасна атака след почивката в 65-ата минута и пропусна чисто положение заради много слаб удар на Карапетров. Веднага се получи контра, но Кешеру изстреля неуверено по диагонала в аут.

Дерменджиев опита да добави още острота с включването на Лукоки, но холандецът веднага направи голям пропуск. Витиня размина елегантно Николов и подаде на Кафу, Костов боксира удара, топката стигна до Лукоки, който от 10-ина метра пресили удара и прати високо.

Лудогорец имаше отлична възможност да спечели мача в 89-ата минута, но това не бе денят на Кешеру и той за трети път пропусна чисто положение с глава, насочвайки центрирането на Натанаел над целта. Препелица остана под топката на два метра от вратата и не успя да я засече точно с глава след още едно центриране.

Каръкът за Кешеру бе пълен и в 94-ата минута на добавените 5, той прати бомбен шут от пряк свободен удар и бе на път да вкара както на „Герена” срещу Левски, ала топката тресна лявата греда! И така Пирин си тръгна с точка от Разград срещу шампиона.

В следващия кръг след паузата за мачове на националните отбори Лудогорец гостува на Славия на 21 ноември /събота/,а Пирин приема Левски на 22 ноември /неделя/.

А ФГ 15/16

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 0 Левски 14 8 4 2 16:8 8 28
2 0 Литекс 15 7 6 2 20:9 11 27
3 0 Лудогорец 15 6 7 2 18:12 6 25
4 0 Берое 14 6 5 3 12:7 5 23
5 0 Славия 15 6 4 5 14:12 2 22
6 0 Черно Море 15 6 3 6 16:15 1 21
7 0 Локо Пд 14 5 3 6 13:16 -3 18
8 0 Ботев Пд 14 4 3 7 9:19 -10 15
9 0 Монтана 15 3 3 9 12:19 -7 12
10 0 Пирин 15 0 6 9 3:16 -13 6

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки