Никола Дърпатов: Няма опасност БФС да изхвърли ЦСКА от В група, клубът там е изряден

„Има три пътя – оздравяване, сливане или взимане на чужд лиценз”, каза той

Никола Дърпатов: Няма опасност БФС да изхвърли ЦСКА от В група, клубът там е изряден

Няма опасност БФС да прекрати участието на ЦСКА в Югозападната В група през този сезон. Клубът е там е изряден участник. Това обяви Никола Дърпатов на пресконференцията, дадена след срещата на „червените” фенове с ръководители в БФС.

 

„Срещата протече в няколко етапа. Беше обяснено, че също така няма опасност БФС да изхвърли от участие във В група, защото е изряден участник в първенството. И ни беше обяснено, че ако има вариант със сливане с друг отбор от следващото лято, това би било напълно възможно и БФС няма да попречи на това. Всичко е хипотетично, без никакви варианти. ЦСКА си има ръководство, което ще решава. Просто искахме да видим как ще реагира БФС на определени сценарии. Препоръката е оздравителна програма. Оздравяването обаче е рисковано упражнение, защото няма гаранция съдът и синдикът да се справят със задачите си”, каза Дърпатов.

 

Той добави, че до 31-и март 2016 г. трябва да е  минала процедурата по несъстоятелност, за да може клубът да вземе лиценз за професионалния футбол.

 

„Оздравяване единият, другият е нов клуб от окръжните групи. Третият е взимане на лиценз на друг отбор. Да се използва юридическото лице на друг клуб. Това са трите възможни пътя, които съществуват”.

 

„Има вариант синдика да отдаде активи от стратото дружество на новото. Марка, емблема и така нататък. Ние не сме финансисти. Какво става със задълженията? Няма как целите задължения да бъда изплатени от когото и да е. Въпросът е дали кредиторите ще проявят здрав разум и ще се стратира оздравителна програма, или ако не проявят здрав разум – има другите два варианта”.

 

„Ние нищо не сме се уговоряли с БФС, ние задавахме въпроси, господата бяха така добри да отговорят на тези въпроси. Проведохме около2-часово интервю. Не сме поемали ангажименти с никого и за нищо. Ние нямаме права да се договаряме. Не трябва да се интерпретира по погрешен начин тази среща”, каза още Дърпатов.

 

„Дадохме им за пример Спартак Варна, Нефтохимик и Лудогорец, при които не е била спазвана буквата на закона. Тези примери бяха дадени, не за да се заяждаме, а искахме да изтъкнем, че правилникът не се спазва. Както ни каза шефът на аматьорската група, ЦСКА им е объркал плановете там”.

 

„Проблемът с компромисите, правени от държавните институции, е по-голям, а не толкова БФС, допълни той. 

Локо Пловдив разби Пирин с 4:0

Отлично представяне на "смърфовете" в Самоков

Славия с четвърти пореден успех в контролите

"Белите" надвиха Марек с 2:0

ЦСКА: Благодарим на прекрасните фенове в Банско

"Признателни сме и на домакините ни в Банско за гостоприемството, чудесните условия и отношението!", заявиха армейците след края на лагера

Юноша на Спартак Варна с първи професионален договор

Даниел Халачев сложи подпис под контракт до 2027 година

Любимец на "синята" публика свързван с Берое?

Паулиньо може да се завърне в Първа лига

Краев може да поеме към Русия?

Халфът все още няма подписан договор с друг отбор

Берое привлече Винисиус Белоти

През изминалия сезон Белоти вкара 4 гола и даде три асистенции с екипа на Бдин Видин

Ел Джемили също си тръгва от Левски

Вече се работи по сделката за офанзивния халф

Спартак (Варна) надви Фратрия

Победният гол за "соколите" вкара 19 годишният талант Даниел Халачев в 54-ата минута

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки