Сензациите в пресата: Ботев преговоря с двама треньори

И още: "Берое с интерес към Балджийски", "Лудогорец кани Матушев", "Зафето разкри: Гранчев плаща на фенове за сливане с Литекс"

Сензациите в пресата: Ботев преговоря с двама треньори

Сензациите в българските спортни издания от днес,сряда, 11-и ноември 2015 г.

 

"Тема спорт": Ботев преговоря с двама треньори

 

Ръководството на Ботев (Пловдив) прие оставката на словенеца Ермин Шиляк. От клуба започнаха спешни преговори за негов наследник. Те водят разговори с двама български наставници. Според информация на "Тема Спорт" това са Ферарио Спасов, който е фаворит за поста, и Димитър Васев. Завъртяха се и имената на Илиан Илиев и Димитър Димитров-Херо, но тяхно назначение е малко вероятно.

 

"Тема спорт": Берое с интерес към Балджийски

 

Треньорът на Берое Петър Хубчев проявява интерес към крилото на Монтана Борислав Балджийски, разбра "Тема Спорт".

 

Юношата на Левски започна отлично сезона в тима от "Огоста", след като бе наложен като ляво крило. Той бързо свикна с позицията си и бе най-добрият в състава на северозападния тим.

 

От началото на сезона роденият на 12 октомври 1990 година играч бе на терена в 12 мача в „А“ група, в които отбеляза 3 гола. Той е асистирал и за три от попаденията на Монтана. Това означава, че е участвал пряко точно в половината от головете на тима (Монтана има 12 гола в 15 мача).

 

Борислав Балджийски не успя да се наложи в първия състав на Левски и премина в Черноморец. За тима от Бургас той игра в „А“ група през сезони 2011/12 и 2012/13. След това премина в Славия, откъдето бе освободен. Премина на "Огоста" от Локомотив (Мездра).

 

Старозагорци търсят подсилване за левия фланг на атаката си. Причината е, че Петър Хубчев напоследък предпочита да използва Спас Делев зад нападателя или в ролята на фалшива деветка. Взетият от Черно море Иван Коконов пък не успява да се нагоди към тима. В Берое е и Салим Керкар, който се възстановява от тежка контузия на коляното, получена в последния кръг на миналото първенство. В Стара Загора вече са се интересували при какви условия могат да се сдобият с правата на Борислав Балджийски. Той има контракт с Монтана и Берое ще трябва" да плати трансферна сума, за да го вземе.

 

"24 часа": Лудогорец кани Матушев

 

Бившият наставник на „Пирин" Неделчо Матушев може да се присъедини към треньорския щаб на „Лудогорец". Той е получил предложение да стане помощник на Георги Дерменджиев.

 

Специалистът започна сезона като наставник на новака в елита „Пирин" (Благоевград), но след уникална серия без нито един спечелен мач бе уволнен и на неговото място дойде Неджи Шенсой.

 

Със сигурност Дерменджиев връща в щаба си и Стефан Генов, който му бе помощник през първия период, когато пловдивчанинът бе начело на тима.

 

Очаква се всеки един момент Марселиньо да поднови договора си с шампионите за още 3 сезона, което ще го остави едва ли не до края на кариерата в , Лудогорец". Пред преподпис-ване е и Георги Терзиев. Със сигурност на полусезо-на ще се махне националът Александър Александров. Неговият договор изтича и няма да бъде подновен, главно заради нежеланието на играча, който бе постоянна резерва от началото на първенството.

 

"Меридиан мач": Зафето разкри: Гранчев плаща на фенове за сливане с Литекс

 

Бившият футболист и треньор на ЦСКА Адалберт Зафиров очаква „червените" да се слеят с Литекс. Болшинството от феновете на 31-кратните шампиони са против това, но според Зафето Гриша Ганчев бил убедил част от тях с финансов стимул. Адалберт изрази мнението си на стената на Георги Градев във фейсбук. „Чува се, че феновете вече са ги почти навили на този ход чрез финансово убеждаване , пише Зафиров. След което допълва: „Това са нова вълна фенове – платени“.

 

"7 дни спорт": "Сините" се разбраха с Курдов, разтрогват

 

Договорът на Атанас Курдов с Левски ще бъде прекратен днес. Нападателят и ръководството са се разбрали да разтрогнат по взаимно съгласие след издънките му. Курдов се завърна на „Герена“ през лятото, но треньорът Стойчо Стоев предпочиташе нападателят да седи на резервната скамейка.

 

Пикът в разрива на отношения между футболиста и ръководството настъпи в неделя, когато той бе изваден от групата за мача срещу Локомотив (Пловдив), тъй като не бе съгласен да е резерва за сметка на Умар Диаби.

 

Преди два месеца Курдов имаше нова издънка и бе глобен от спортния директор Георги Иванов заради несериозно отношение и не спазване на правилника. Близки до клуба смятат, че зад действията на Атанас стои баща му Петър Курдов, който е бивш футболист на "сините". Родителят мътел главата на нападателя, което бързо доведе до неговата раздяла с Левски.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки