Сензациите в пресата: Адвокат Бакалов не иска да е синдик на ЦСКА

И още: "Китамбала ще бъде следващият освободен играч", "Трима все по-близо до раздяла с ЦСКА", "Левски взима нов вратар", "Херо иска Джоман от Берое в Иртиш"

Сензациите в пресата: Адвокат Бакалов не иска да е синдик на ЦСКА

Сензациите в българските спортни издания от днес, четвъртък, 12-и ноември:

 

"7 дни спорт":  Адвокат Бакалов не иска да е синдик на ЦСКА

 

Адвокат Светослав Бакалов, на когото Софийският градски съд предложи да стане синдик на ЦСКА, е пред отказ от длъжността. "7 дни спорт" се добра до информацията, че юристът е силно разколебан дали да поеме длъжността синдик на ПФК ЦСКА АД. Във вторник Софийският градски съд взе решение да предложи вакантната длъжност на адвоката. Според източника на "7 дни спорт" Светослав Бакалов е силно притеснен от евентуален натиск и е споделил, че не би желал да се подлага на такъв. Въпреки всичко не е изключено юристът в крайна сметка да приеме до края на днешния работен ден, в който изтича срокът.

 

Ако Бакалов стане синдик на ЦСКА, в рамките на един месец той трябва да изготви доклад за финансовото състояние на "червените".

 

Съдбата на ЦСКА реално зависи от този доклад. Ако синдикът прецени, че настоящото дружество има потенциала да бъде оздравено, най-вероятно ще изчака оздравителен план, предложен от ръководството на "червените".

 

При такъв вариант всички кредитори на „армейците“ най-вероятно ще трябва да предоговорят вземанията си. Това е и единственият шанс ЦСКА да запази членството си в Българския футболен съюз.

 

Както знаем, от ЦСКА поискаха от БФС новорегистрираният футболен клуб да замени професионалния футболен клуб, взимайки временен лиценз, с който да довърши участието във "В" Югозападна група.

 

От Правната комисия на БФС вече отказаха това да се случи. Реално възможностите пред ЦСКА са или оздравяване на настоящото дружество, или ново дружество, което да започне от "А" окръжна група.

 

Третият вариант е новорегистрираният футболен клуб на ЦСКА да изкупи акции на клуб от "А" група и да играе с неговия лиценз в елита.

 

Драмите с назначението на синдик на ПФК ЦСКА към момента са трудно разрешими. По информация на източник на "7 дни спорт" от Градския съд са разговаряли с четирима юристи до момента. Всеки един от тях е отказал да поеме длъжността синдик на "червените".

 

"7 дни спорт": Александър Александров от Лудогорец отива в Левски

 

Зимната селекция в Левски тече с пълна пара. "Сините", които са лидери в "А" група с аванс от 4 точки пред Литекс и 6 пред Лудогорец, ще отслабят един от основните си конкуренти. По информация на "7 дни спорт" националът Александър Александров е близо до преминаване на „Герена“ в зимната пауза. Договорът на централния бранител с разградчани изтича и той ще се озове при "сините" без пари.

 

29-годишният Александров се познава отлично с ръководните фактори на Герена. В Черно море той работи със спортния директор на "сините" Георги Иванов-Гонзо, който му беше треньор. През зимата на 2014 година Александров отиде в Лудогорец при Стойчо Стоев. Сега централният бранител може да се събере с двамата.

 

Иначе спортният директор на Левски Георги Иванов е натоварен със задачата да търси нови попълнения за тима. "Сините" се нуждаят от нов централен нападател и атакуващ халф, по всяка вероятност от чужбина.

 

"Меридиан мач": Китамбала ще бъде следващият освободен играч

 

Предсрочното освобождаване на Атанас Курдов е само началото на мини-чистката в Левски. Още няколко футболисти може да се разделят със „сините", въпреки доброто представяне на отбора от началото на сезона. „Меридиан Мач" научи, че следващият такъв играч ще е Линел Китамба-ла. футболистът не оправдава очакванията, макар че в мачовете до края на по-лусезона ще се разчита доста на него, тъй като той автоматично става опция номер 2 за нападател след Умар Диаби.

 

Той има договор за още 2 години, но в него има опция, ако нещата не потръгнат до Нова година, той да бъде прекратен предсрочно. Левски ще използва тази клауза още през декември.

 

Спортният директор Георги Иванов пък вече замина за чужбина, за да търси нови попълнения за тима. Той ще гледа играчи най-вече на постовете централен защитник, централен нападател и крило.

 

"Меридиан мач": Херо иска Джоман от Берое в Иртиш

 

Димитър Димитров е насочил вниманието си към пореден футболист от „А" група, с който иска да подсили своя казахстански тим Иртиш (Павлодар).

 

Димитров прави всичко възможно да вземе при себе си халфа на Берое Игор Джоман. Французинът е готов да приеме по-добрите финансови условия на един от „сините" еврокошмари и може още зимата да се присъедини към колонията на минали през родния елит футболисти под ръководството на бургазлията.

 

За Иртиш в момента се изявяват друг бивш бероец Аласан Н'Диайе, както и любимецът на феновете на Ботев (Пловдив) Томаш Иршак и Карлос Фонсека от Славия. Последният обаче е със статут на преотстъпен и може да се върне на „Овча купел" през зимата.

 

Първи вариант пред Димитър Димитров е бил да вземе Влади Гаджев от Левски, но казахстанците не са склонни да удовлетворят финансовите претенции на национала. Халфът продължава да настоява за заплата от 50 000 долара месечно, за да подпише с клуб от ранга на Ирдиш (Павлодар).

 

"Тема спорт": Левски взима нов вратар

 

Левски ще направи опит да привлече качествен вратар по време на зимната пауза в първенството. „Сините“ разполагат на поста с Боян Йоргачевич, както и с младоците Александър Любенов и Николай Кръстев. Спортно-техническият щаб на столичани е много доволен от показаното от сърбина през сезона. От 15 двубоя в „А“ група в девет от тях той е запазил мрежата си суха (спаси и дузпа при 0:0 с Пирин Благоевград). Той не допусна топката във вратата си и в 1/16-финала за Купата на България срещу Поморие.

 

На „Герена" обаче са притеснени, че ако 33-годишният страж получи травма, то той няма да има адекватен заместник. А това може да коства много в битката за титлата. Още повече че Любенов (20 г.) има само два мача в „А“ група (през миналия сезон), а Николай Кръстев (18 г.) все още няма официален мач за „сините“.

 

„С добри впечатления сме от младите футболисти, но още не са готови да заменят Боян. Опитваме се да му намерим добра опция", заявиха от „Герена".

 

Левски може да направи опит да си върне Николай Михайлов. В момента националът е част от турския Мерсин. Той обаче не е първи избор на треньорите и е пред напускане през зимата.

 

Ръководството на „сините“ пък вече води преговори с Боян Йоргачевич за удължаване на договора му. 

 

"Тема спорт": Трима все по-близо до раздяла с ЦСКА

 

Трима футболисти на ЦСКА са все по-близо дo раздяла с клуба. Това са опитният полузащитник Иво Иванов, който дойде от Локомотив (София), както и юношите на отбора Радой Божилов (крило) и Васил Попов (защитник). Те не можаха да се възползват от шансовете, които им бяха дадени, и почти сигурно ще продължат кариерите си в други клубове през пролетта.

 

Не е изключено някои от тях да преминат в тимове от „А“ група. Иво Иванов и Радой Божилов са опции за Монтана, Пирин и Славия. По време на зимната пауза в шампионата ЦСКА ще се раздели с минимум трима от настоящите си футболисти. Новите попълнения пък зависят от изхода на четвъртфинала за купата срещу Созопол. Ако ЦСКА се класира за следващата фаза, то селекцията на клуба ще бъде доста сериозна. Вече има набелязани имена от „А“ група и до края на декември ще е налице яснота относно част от новите попълнения. Всички основни футболисти на ЦСКА от есента ще останат в тима и за пролетта.

Ботев Пд взе двама нови

Вижте кои са те

Левски се поклони пред Гунди и Котков

Днес се навършват 53 години след трагедията на Витиня

Славия победи Беласица с 1:0 в контрола

Победният гол за "белите" бе дело на Кристиан Балов в 67-ата минута

Дерменджиев: Швейцарците са най-близо като игра до Динамо Батуми

Наставникът на Лудогорец разкри, че отборът му ще играе контрола и в Разград

Станислав Генчев е притеснен, въпреки успеха над Септември (София)

"Има още много неща за изчистване", смята наставникът на Левски

Лудогорец продължава с победите след 4:1 над Университатя (ВИДЕО)

Разградчани са безгрешни в лятната си подготовка до момента

Левски отнесе Септември София с 5:0 (ВИДЕО)

"Сините" с впечатляващо представяне на "Герена"

Стипич: Очаквам нови играчи следващата седмица

"Няма как да не съм доволен", заяви треньорът на ЦСКА

ЦСКА надви Политехника Яш с 2:1 в Банско (ВИДЕО)

Алесандро Николов и Фаетон бяха голмайсторите за "армейците"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки