Сензациите в пресата: Предлагат на Левски японска легенда

Вандерсон с български паспорт до Нова година

Сензациите в пресата: Предлагат на Левски японска легенда

Сензациите в родната преса на 13 ноември, петък, 2015 година:

Меридиан мач: Предлагат на Левски японска легенда

Левски може да вземе леген­дарен вратар от Япония. „Меридиан Мач" на­учи, че на клуба е бил предложен Ейджи Кавашима, който има 72 мача за „самураите". С тях е участвал и на две световни първенство Мондиал 2010 и Мондиал 2014. Към днешна дата той е ос­новната кандидатура за нов вратар на „Герена". „Сините" оба­че се чудят дали да вземат  още  един чужденец на този пост, след като вече имат Боян Йоргачевич. Онзи ден обаче старши треньорът Стойчо Стоев обяви, че се надява да се привлече конкурент на сърбина.

Причи­ните за това са две. Първо - да се засили конкуренцията под рамката. Второ - да има стабилен вари­ант при евентуална контузия на Йоргачевич. В момента ре­зерва на сърбина е юношата Александър Любенов, който спо­ред Стойчо Стоев не може да замести адекватно Йоргачевич, ако се наложи. Именно желанието на старши треньора на „сините" за двама опитни вратари в състава и минимал­ните финансови пре­тенции на Ейджи Ка­вашима, вероятно ще го засилят към „Герена".

От Левски разкриха пред „Меридиан Мач", че японецът е впечатлил всички в клуба с малката зап­лата, която е поис­кал, за да подпише с Левски. Освен това легендарният вратар е свободен агент и „сините" няма да плащат трансферна сума за правата му.

Тема Спорт: Вандерсон с български паспорт до Нова година


Още един бразилец от Лудогорец е много близо до това да се сдобие с български паспорт, нау­чи "Тема Спорт". Става въпрос за Вандерсон да Силва. 27-годишното крило трябва да получи доку­ментите най-късно до края на го­дината. От ръководството оба­че смятат, че процедурата мо­же да приключи и в началото на декември. Така дошлият през ля­тото на 2014 година футболист ще стане петият бразилец от Лудогорец, взел български пас­порт. Преди него такива получи­ха звездата Марселиньо, напада­телят Жуниор Кишада, десният бек Гилерме Шоко, който вече е в АПОЕЛ Никозия, и напусналият през това лято в посока Шалке 04 Жуниор Кайсара.

Финализирането на процедурата ще реши проблема на Лудо­горец с квотите за играчи извън ЕС. В момента шампионите раз­полагат с още трима освен Ван­дерсон, които нямат европейски паспорти - Джонатан Кафу, Сисиньо и Натанаел Пимиента. Те дойдоха това лято и нямаше как клубът да им изкара необходими­те документи. Както е известно, заради наличието на четири­ма футболисти извън ЕС се нала­гаше до сега през сезона един от тях винаги да остава извън гру­пата за срещите от А група. Според наредбата в определен мач могат да бъдат използвани най-много трима. Така след като Вандерсон получи паспорт, треньорът Георги Дерменджиев теоретично ще може да изпол­зва всички бразилци наведнъж.

В същото време бившият страж на разградчани Урош Го­лубович сподели, че проверката с Цървена звезда ще бъде от по-особен характер. "В Сърбия уважават Лудогорец заради бързите успехи, които постиг­на в Европа. Знам, че Цървена звезда има нагласата за сериоз­ен двубой в Разград. Вярвам, че спарингът ще бъде равносто­ен и ще е полезен за двата от­бора. Това ще бъде нещо пове­че от контрола. Смятам, че връщането на Георги Дермен­джиев ще донесе позитиви. Той познава отлично футболи­стите, сигурен съм, че скоро тимът ще излезе от миникри-зата, в която се намира", каза Голубович.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки