ЦСКА гони кота 100 до края на годината

Головодов остана извън групата за мача с Балкан днес, Витанов също пропуска срещата

ЦСКА гони кота 100 до края на годината
ЦСКА гостува днес на Балкан Барбара в Пазарджик. 

Двубоят на стадион "Георги Бенковски” започва в 14:00 часа, а армейците излизат за 21-ва поредна победа във всички турнири (една служебна). Червените стартираха серията си с 3:1 над Литекс в последния кръг от А група през месец май и продължават през настоящия сезон за първенство и Купата на България.

ЦСКА може да стане единственият отбор в историята на първите три нива на родния футбол, който е вкарал 100 гола за един полусезон в официалните си мачове. През настоящата кампания армейците са реализирали 82 попадения във всички турнири, а до края на годината им остават 4 срещи - 3 за първенство и една за купата със Созопол. Така, ако ЦСКА вкарва поне по 4,5 гола средно на двубой, тимът ще реализира най-малко 100 попадения за един полусезон. Съперниците в тези срещи са Балкан, Пирин ГД на "Армията", Миньор в Перник и Созопол, също в Борисовата градина.

Треньорът на ЦСКА Христо Янев днес ще може да разчита на бранителя Ангел Грънчов и крилото Александър Александров, които дълго време се възстановяваха от травми, но сега попадат в групата. В нея са също Иво ИВанов и Радой Божилов, които няколко мача поред оставаха извънсписъка на Янев.

За Пазарджик няма да пътуват наказаният Борис Галчев, Петър Витанов, който е с лека травма, Станислав Маламов, който не е на сто процента възстановен от своята контузия, Васил Попов и, изненадващо, крилото Павел Головодов. 17-годишният флангови играч от Гоце Делчев остава извън групата едва за втори път през този сезон. Първият случай бе при 8:0 над София 2010. Най-вероятно Головодов не е сред избраниците на Христо Янев с оглед лекия спад в неговата форма.

Треньорът на Балкан Крум Кантарев пък няма никакви кадрови проблеми, пише „Тема спорт”. На негово разположение вече са изтърпелият наказание нападател Илиян Панчев, който е и основен реализатор, и капитанът Георги Василев, който имаше травма в кръста. Тимът от Варвара е предпоследен - 16-и.

Билетите за двубоя днес са по 5 лева, а Канал 3 ще го излъчи директно.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки