1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Сашо Манов: Приемам напълно купуване на чужд лиценз

Сашо Манов: Приемам напълно купуване на чужд лиценз

Оздравяването на стария клуб си е чиста болест, каза Паро и отсече, че ветераните дават подкрепата си за Ганчев

Сашо Манов: Приемам напълно купуване на чужд лиценз

Обединението сред червената общност става все по-голямо. Ветерани на ЦСКА проведоха среща с Гриша Ганчев във вторник, на която им бяха разяснените опциите пред клуба.

Възможните пътища не са много и като най-вероятен сценарий вече се оформя купуване на лиценз на тим от А група. Причината за това е, че новото дружество ФК ЦСКА няма как да бъде допуснато на мястото на старото и трябва да започне от областните групи. А този вариант в никакъв случай не може да се допуска, защото ще е абсолютното дъно на най-успешния роден клуб.

Двама от присъствалите на срещата с Ганчев - директорът на музея Александър Манов и Аспарух Никодимов, изразиха гласно подкрепата си към варианта купуване на чужд лиценз.

"Приемам напълно купуването на чужд лиценз. Друг реален вариант в момента просто няма", каза Сашо Манов пред "Тема Спорт".

"Гриша Ганчев има воля да намери решение, но като няма други опции какво да направим? ЦСКА не бива да се закрива и съм съгласен с всеки вариант, чрез който ще продължи съществуването си", добави Манов.

Паро Никодимов пък обърна рязко плочата след срещата при Ганчев. Досега той не бе изразявал открито подкрепа към сценарий "чужд лиценз".

"Ние, ветераните, масово подкрепяме Гриша Ганчев в неговите начинания и стоим зад него. Той и неговите юристи търсят най-добрия вариант за клуба и по законен начин да се оправят нещата. Това оздравяване, за което се говори, на старото дружество, си е чиста болест. Да извадиш 30-40 милиона лева и да ги изхвърлиш през прозореца... Няма такъв човек в България. Част от феновете искали нещо... Е, като искат, да извадят по 1000 лева и сами да оздравят клуба. Те да съберат 10-15 милиона лева, Ганчев ще даде още толкова и ще стане", каза Никодимов.

"Вярно, изказаха се мнения от ветераните в полза на оздравяването, но като размислихме, има и други варианти. Това оздравяване ще е много трудно, защото трябва да се дадат много пари. Защо да се губи идентичността при купуване на чужд лиценз? Някой ще вземе купите от музея ли? Никой няма да го направи. Те са си на "Армията" и там ще си останат. Ще бъда зад ЦСКА при всякакъв вариант. Все пак съм част от тази история. Ако става нещо, сигурно между двата полусезона ще се осъществи. Вече дали ще има добавка към името ЦСКА, не е толкова важно. И Септември при ЦЦВ сме били, и ЦДНА и ЦСКА Септемврийско знаме... Хората винаги са подкрепяли клуба", добави Никодимов.