Локо Пловдив се измъчи за трите точки срещу 10 от Монтана (ВИДЕО)

Емил Велев с загуба при дебюта, "смърфовете" записаха шеста поредна домакинска победа

Локо Пловдив се измъчи за трите точки срещу 10 от Монтана (ВИДЕО)

Локомотив Пловдив се наложи с минималното 1:0 над Монтана в първия двубой от XVI Кръг на А група. Гол на Димо Бакалов в 74-ата минута се оказа достатъчен за „смърфовете” да запишат шеста поредна домакинска победа. На другия полюс тимът на Монтана, за който треньорски дебют направи Емил Велев, допуска шеста поредна загуба.

Преди началото на мача двата отбора почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от атентатите на 13 ноември в Париж.

Първата част се проведе на високи обороти, но головите ситуации липсваха. За качеството на играта не помогна и тежкия терен, както и множеството тактически нарушения, които накъсваха играта.

Неумело изчистване на Асен Георгиев в 11-ата минута можеше да се превърне в автогол, но Христо Иванов успя с усилие да отклони топката.



Монтана разчиташе предимно на контраатаките, а в 13-ата минута точно при такава Иван Минчев бе оставен непокрит и в движение от границата на големия пеналт стреля опасно, но встрани от вратата.

Най-чистото положение за първото полувреме се откри пред Гъргоров в 22-ата минута, когато успя да се промъкне между двама бранители да отправи удар с глава, но не насочи добре кълбото и извади в аут.

В последните минути на първото полувреме домакините натиснаха своя съперник, но удари на Камбуров бяха парирани с вещина от Христо Иванов.

Пет минути след почивката Владимир Мичев получи втори жълт картон за опасна игра и бе изгонен.



Чудесен пробив на Крум Стоянов отляво можеше да завърши с попадение на Гъргоров, но вратарят на Монтана излезе навреме и изби в корнер.

В 67-ата минута срещу Камбуров бе извършено нарушение, маркирано извън наказателното поле, което бе прието с гневни реакции от страна на домакините, настоявайки за дузпа, но такава не бе дадена.

Натискът на домакините доведе до резултат в 74-ата минута, когато Димо Бакалов засече с глава центриране от корнер, пращайки топката в мрежата на Христо Иванов.

В 84-ата Камбуров бе изведен с дълъг пас в половината на Монтана, поведе топката с глава, неутрализирайки вратаря на гостите, но след паса му към Балдовалиев последният се забави и бранител успя да избие топката.

След победата Локомотив се изравнява по точки с Черно море – 21, докато Монтана остава на предпоследното място с 12 точки.


 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки