Елиаш: Берое може да стане шампион

Полузащитникът е вкарал 5 гола на Литекс

Елиаш: Берое може да стане шампион

Бразилският халф Елиаш да Силва кара своя пети сезон в тима. Днес той излиза срещу една от любимите си "жертви". Полузащитникът е вкарал цели 5 гола на Литекс от общо 14-те си в А група. Той успя да се разпише във всеки един от последните четири мача на заралии срещу оранжевите.

 

"Бих желал пак да вкарам, но победата е по-важна. Очаквам много хора да дойдат на стадиона и да ни подкрепят", каза Елиаш пред Диема спорт.

 

"За мен Берое се превърна във втори дом. Опитът е основният фактор, за да успееш да свикнеш с играта на различни позиции. Най-комфортно се чувствам в средата на терена", добави бразилецът.

 

"Можеше да се представим и по-добре дотук през сезона. Положението ни обаче не е лошо, защото при победа над Литекс ще сме твърдо втори и на този етап от сезона това е добре. Не знам дали ще успеем да станем шампиони, но правим всичко възможно. 

 

Имаме добър отбор, колектив и в крайна сметка може да го постигнем", добави 34-годишният Елиаш да Силва.

 

Бившият капитан на Берое Слави Жеков пък прогнозира, че старозагорци ще продължат победния си път в домакинството с Литекс, но това няма да стане никак лесно.

 

"В последно време играем успешно срещу тях и в Стара Загора, и в Ловеч. Убеден съм, че ще запишем нова победа. Тя обаче няма да дойде никак лесно, а ще стане факт само ако играчите в зелено се раздадат на 100 процента. Те трябва да стъпят здраво в мача и от първата минута да търсят гол, с който да покажат на противника си, че няма шанс да си тръгне с нещо. Предимство е домакинският фактор. Беройската публика винаги е дванадесетият играч на тима и се надявам да дойдат много фенове. По принцип се представяме по-успешно като гост, но е време да докажем, че можем да бъдем убедителни и като домакини. Литекс изповядва добър комбинативен стил. Разполагат с качествени играчи като Асприля и Диого Виана, на които, за да стигнем до трите точки, не бива да бъде оставена свобода на действие. Място за надлъгване няма. Трябва да ни води мисълта за отбелязване на ранно попадение", каза Слави Жеков. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки