1. Novsport
  2. - Левски
  3. Среща на върха в Левски днес

Среща на върха в Левски днес

Очаква се Иво Тонев да продължи да бъде председател на Управителния съвет и след Общото събрание

Среща на върха в Левски днес

Среща между големите акционери в Левски ще се състои днес. На нея ще бъдат очертани насоките, при които ще премине Общото събрание на клуба. То е насрочено за 11:00 часа в понеделник и ще се проведе в НДК, пише вестник "Тема спорт".

 

Както е известно, в момента дялове освен тримата собственици Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов има и тръст "Синя България", фенското сдружение придоби 10% от акциите в клуба (освен това сините имат и над хиляда дребни притежатели на акции. А в понеделник ще влезе и още един голям акционер -ще придобие около 30%, след като капиталът на Левски бъде вдигнат с 13 милиона лева (очаква се това да е телекомуникационната компания "Виваком", която е генерален спонсор на сините. Именно тя най-вероятно ще стане и с най-много акции). На ОС трябва да бъде гласуван нов Устав, както и да бъдат избрани нов Надзорен и Управителен съвет, като преди това бъдат освободени от отговорност старите.

 

В настоящия НС влиза предишният собственик Тодор Батков, който бе и негов председател, респективно президент на клуба. Вътре бяха още Александър Ангелов -един от настоящите едри акционери, както и Минко Герджиков. Според запознати последният е направил много за стабилизирането на клуба през най-трудния период тази пролет. И може и да запази мястото си. Очаква се също така в НС да остане и Ангелов. Представителство в него ще има и бъдещият най-голям притежател на дялове в клуба. Предстои да разберем кой от компанията ще излезе на преден план (б.а. - вчера "Виваком" бе закупена от Спас Русев).