1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Стоичков зачеркна Ганчев за юбилея

Сензациите в пресата: Стоичков зачеркна Ганчев за юбилея

И още: "Сините" склонни да продадат само Краев", "Тръстът ще гласува "въздържал се" по всички въпроси", "На Герена оферти за три от звездите"

Сензациите в пресата: Стоичков зачеркна Ганчев за юбилея

Сензациите в българските спортни издания от днес, събота, 21-и ноември 2015 година:

 

"Меридиан мач": Стоичков зачеркна Ганчев за юбилея

 

Легендата на ЦСКА Христо Стоичков показа нагледно какво е отношението му към настоящия шеф на „армейците" Гриша Ганчев. Носителят на „Златната топка" за 1994 г. е зачеркнал скандалния бизнесмен за своя юбилеен мач, който ще се проведе на 20 май на стадион „Васил Левски". Ицо е в ужасни отношения с Ганчев, след като през 2013 г. хитрецът от Микре му спретна страшен номер. Той изпрати тогавашния треньор на Литекс във фалиращия ЦСКА. Разбира се, Гришата бе обещал също да дойде на „Армията", но това не се случи. След тази подла постъпка Ганчев стана един от най-големите неприятели на Стоичков.

 

Както е известно, интересът към грандиозното събитие „50 години номер 8", което ще събере на едно място куп световни легенди, е изключително голям. До момента са продадени над 10 000 билета и то при положение, че до събитието остават повече от шест месеца. Обявените до момента легенди, които ще участват в юбилейния мач за 50-го-дишнината на Христо Стоичков, са Диего Марадона, Карлос Валдерама, Джика Хаджи, Джика Попес-ку, както и вратарите Хорхе Кампос и Хосе Луис Чилаверт.

 

Очаква се феновете на ЦСКА да бъдат мнозинство на „Васил Левски" за мача по случай 50-годишния юбилей на Христо Стоичков.


"Тема спорт": "Сините" склонни да продадат само Краев

 

Левски е склонен да се раздели единствено с младока Божидар Краев от конвертируемите си футболисти през зимата. Това обаче ще стане само ако за 18-годишния футболист пристигне примамлива оферта. В противен случай юношеският национал ще продължи развитието си на "Герена". През този сезон Краев се утвърди като несменяем титуляр в Левски. Той е и водещият реализатор на тима. Младокът има 13 мача и 4 гола в А група, както и един двубой с два точни изстрела за Купата на България.

 

 

През миналата зима Краев бе на проби в Манчестър Сити и Ювентус. През лятото към него имаше интерес от италиански клубове, но сините решиха да го задържат с цел да го наложат и това да повиши цената му. Това до момента се случва.

 

"Тема спорт": Тръстът ще гласува "въздържал се" по всички въпроси

 

Тръст "Синя България" ще гласува с "въздържал се" по почти всичките 11 точки, които ще бъдат разглеждани на Общото събрание. Организацията няма да гласува "За" приемането на доклада за действието на УС през 2014-а, защото според него тогава той не е бил функциониращ орган (Синя България и НКП влязоха в него в началото на 2015 година). Според запалянковците тогавашната финансова политика е била пагубна, като се е състояла единствено от отпускането на различни по размер и период заеми от вече бившия собственик Тодор Батков.

 

По точките от 7-11 се очаква запалянковците отново да гласуват "въздържал се". Именно в тези точки е предложеното решение за увеличение на капитала. От организацията планират гласът им да е "под условие", а именно условието увеличението на капитала да бъде поето само от едно лице - бъдещия голям спонсор на отбора.

 

От тръст "Синя България" са уверени, че и след Общото събрание клубът ще върви по начертаната от началото на годината посока - да бъде управляван от действащ Управителен съвет. И той да има санкцията по всички важни въпроси - както финансови, така и тези за смяна на треньор, спортен директор и шеф на школата. А не съдбата на тези хора да зависи само от настроението на един човек.


"7 дни спорт": На Герена оферти за три от звездите

 

Добрата игра на "Левски" не остана незабелязана и в офисите на Герена пристигнаха оферти за трима от основните футболисти. Интересът от страна на чуждестранни мениджъри и клубове е към Джереми де Ноойер, Георги Костадинов и Роман Прохазка. От тримата само на словака контрактът му изтича в края на сезона, но той каза, че иска да остане. За Георги Костадинов офертите са от отбори от страни от бившия Съветски съюз. Джереми де Ноойер пък е желан от отбор от родната му Холандия.

Окончателно: Черно море без Уеслен Жуниор за ЦСКА

Илиан Илиев определи група от 21 футболисти за домакинството

Загорчич: Искаме победа срещу Черно море

„Момчетата трябва да повярват в себе си“

Ачиари: Знаехме, че ще имаме малко шансове и трябва да ги използваме

Вижте какво каза наставникът на Берое след успеха над Славия

Започна изграждането на най-модерния стадион в България (ВИДЕО)

Първите дейности около строежа на „Армията“ вече са факт

Наш национал: При Илиан Илиев енергията в отбора е различна

„Трябва да изплуваме от тинята“

Караманджуков: Здравето на децата е на първо място

"Спортът е изключително важно нещо"

Иван Колев: Пет пъти излизаме сами срещу вратаря и нищо...

Треньорът на Локо (София) разочарован от изпуснатата победа

Великов: Искахме повече

Треньорът на Хебър недоволен от отменения гол

Заги заби Вуцов на пейката

Вратарят сгреши фатално срещу Левски