1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Лудогорец трудно победи Славия и се доближи до Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец трудно победи Славия и се доближи до Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Козмин Моци бе точен от дузпа за крайното 1:0 в „Овча купел”

Лудогорец трудно победи Славия и се доближи до Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец победи Славия в двубой от 16-ия кръг на А група. Срещата се проведе на стадиона в квартал „Овча купел” и завърши при резултат 1:0. Голмайстор за шампионите стана защитникът Козмин Моци, който бе точен от дузпа през първото полувреме.

 

С този успех, който е  първи за завърналия се треньор Георги Дерменджиев,  "орлите" съкратиха разликата си с първенеца Левски на три точки. „Сините” играят в неделя срещу Пирин в Благоевград.

 

Загубата за „белите” бе втора поредна. В предишния кръг те отстъпиха от Литекс.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

 

Двубоят, който се проведе при много силен вятър, бе изгледан от около 500 души. 50 от тях бяха фенове на Лудогорец.

 

През първото полувреме двамата отбора играха атакуващо и създадоха немалко интересни и опасни положения пред двете врати. Още в 20-ата секунда гостите от Разград можеха да излязат напред – Марселиньо излезе срещу Кирев, но шутира покрай лявата греда.

 

Домакините също показаха зъби и създадоха доста грижи на Владо Стоянов и защитниците пред него. Футболистите на Иван Колев играха със самочувствие срещу „орлите”. В 21-ата минута Ивайло Димитров отправи много силен удар от движение, но Стоянов се намеси вещо и изби в ъглов.

 

Едно от оръжията в този двубой за Лудгорец бяха кинжалните контраатаки. При една такава гостите можеха да излязат напред в резултата. В 32-ата минута Клаудиу Кешерю изведе майсторски Вандерсон, той напредна и шутира покрай вратаря, но топката се отби от дясната греда.

 

Отборът на Георги Дерменджиев имаше повод за радост в 35-ата минута, когато резултатът бе открит. Защитникът Козмин Моци бе точен от дузпа, отсъдена след нарушение на Кирев срещу Марселиньо. Бразилецът излезе сам срещу вратаря, той се опита да го пресрещне и осъществи контакт с атакуващия играч. Марселиньо се строполи драматично на терена и Георги Кабаков веднага посочи бялата точка.

 

Лудогорец започна активно втората част и две минути след почивката организира опасна атака, след която топката влезе във вратата на Кирев. Йордан Минев центрира в наказателното поле, там за топката се пребори Кафу, който с мощен удар прати в мрежата. Гостите се зарадваха, но секунди след това Кабаков посочи, че гол няма, защото топката е била излязла извън очертанията на терена при центрирането на Минев. Тя обаче бе беше излязла с пълния си обем.

 

Славистите обаче не развяха бялото знаме и търсиха изравнителния гол много настоятелно. Цветомир Панов и Емил Стоев отправиха много добре насочени и силни удари, но и при двата случая Владислав Стоянов спаси отбора си. 



ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

 

Окончателно: Черно море без Уеслен Жуниор за ЦСКА

Илиан Илиев определи група от 21 футболисти за домакинството

Загорчич: Искаме победа срещу Черно море

„Момчетата трябва да повярват в себе си“

Ачиари: Знаехме, че ще имаме малко шансове и трябва да ги използваме

Вижте какво каза наставникът на Берое след успеха над Славия

Започна изграждането на най-модерния стадион в България (ВИДЕО)

Първите дейности около строежа на „Армията“ вече са факт

Наш национал: При Илиан Илиев енергията в отбора е различна

„Трябва да изплуваме от тинята“

Караманджуков: Здравето на децата е на първо място

"Спортът е изключително важно нещо"

Иван Колев: Пет пъти излизаме сами срещу вратаря и нищо...

Треньорът на Локо (София) разочарован от изпуснатата победа

Великов: Искахме повече

Треньорът на Хебър недоволен от отменения гол

Заги заби Вуцов на пейката

Вратарят сгреши фатално срещу Левски