1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Балкан прекърши съпротивата на Спартак Плевен

Балкан прекърши съпротивата на Спартак Плевен

За плевенчани Александър Груев вкара 17 точки

Балкан прекърши съпротивата на Спартак Плевен

Балкан прекърши съпротивата на Спартак Плевен. Ботевградчани спечелиха домакинството си с 93:76 след силна първа и четвърта четвърт.

Плевенчани се опитаха да се задържат в мача, след като загубиха първите десет минути с 27:15, с равностойна втора част за 26:26 и по-добра трета - 23:19. "Зелените" обаче отново бяха по-добри в заключителните минути и записаха пети успех в НБЛ.

Марко Бъркич се включи с 14 точки от резервната скамейка, по 13 точки записаха Мартин Дурчев и Брандън Фортънбъри, а с 11 се отличи Николай Върбанов.

За плевенчани Александър Груев вкара 17 точки, а резервата Самуел Франсис вкара 14 точки.

"Както се видя проспахме цялата първа четвърт и нямахме нужната концентрация в защита. Позволихме да ни отбележат 27 точки за една четвърт - това означава много слаба защита. Въпреки това успяхме да се върнем в срещата и стопихме преднината на Балкан до 4 точки. В този момент доста отворени стрелби не влязоха и отново загубихме концентрацията нужна ни да останем в двубоя. Умората и късата пейка си казаха думата.  Изпуснахме момента да намалим разликата до минимум и да обърнем нещата в наша полза, даже стана обратното - водачеството се увеличи и се натрупа доста голяма разлика. Стремим се да играем концентрирано 40 мин. Хубаво е да разполагаме с дълга пейка, но уви! Целта на отбора е да играе така, че всички отбори в НБЛ да усещат присъствието ни и да ни зачитат, да се тревожат, че излизат срещу нас. Другата ни задача е да върнем хората в залата", коментира Александър Груев.

"Имахме отличен старт на мача, играчите бяха концентрирани и изпълняваха тактическите указания правилно. Много добри отигравания на Върбанов в тази първа част, натрупахме удобна преднина. Имах възможността да завъртя почти всички играчи. След полувремето не ни се получаваха нещата в защита, много слаба концентрация и оттам много лоша игра в защита. Позволихме на гостите да се върнат в мача. В последната четвърт нещата се нормализираха, изиграхме няколко правилни и силни защити, успяхме да отбележим и спечелихме.

Радвам се, че се видя, че можем да побеждаваме, ако играем правилно, концентрирано и полагаме старание. Отборът на Спартак Плевен през този сезон е добър, разполага с умни и добри играчи, и е фактор в първенството на НБЛ.

Имаме 7 дни, в които да се подготвим за следващия ни двубой с Левски в София. Не бива да се отпускаме и да се успокояваме. Това ще бъде възможно едва след края на сезона!", коментира Влада Вукойчич.