Ботев (Пд) удари Черно море насред Варна (ВИДЕО)

„Канарчетата” се наложиха с 2:1 за първата победа на Николай Костов

Ботев (Пд) удари Черно море насред Варна (ВИДЕО)

Ботев (Пловдив) победи Черно море в двубой от 16-ия кръг на А група. Срещата се проведе на стадион „Тича” във Върна и завърши при резултат 2:1. Това бе първи успех за новия треньор на „канарчетата” Николай Костов.

 

Голмайстори за победителите станаха Лъчезар Балтанов, който бе точен от дузпа, и Николас Варела. За „моряците”се разписа Матиас Курьор.

 

С този успех Ботев (Пд) събра 18 точки, заема осмото място и се доближи до градския си съперник Локомотив, като разликата между тях е три точки. Черно море е шести с 22. 

 

Черно море имаше леко териториално превъзходство в началните минути, но първото положение бе за Ботев. Филип Филипов сви от аутлинията пред вратата, там Нелсън засече в близкия ъгъл, но Китанов парира.
 
Много любопитна ситуация имаше в 19-ата минута, при която Ботев сякаш беше ощетен. Грегъри Нелсън беше фаулиран пред наказателното поле, като топката отиде в абсолютно свободния Филип Филипов, който отбеляза гол. Реферът обаче свири и не пусна авантаж, какъвто беше абсолютно задължителен. И въпреки съмнението, че Нелсън може да е подал преди да бъде повален с шпагат към намиращия се в засада Филипов, то не може да се отрече грешката на арбитъра. Дори да има засада, тя ще се отсъди след това и голът няма да бъде признат.
 
Черно море, който отново не убеди с играта си в поредно първо полувреме, отправи първия си точен удар в 23-ата минута, когато Стенио прати от дистанция в ръцете на Голас. Халфът от Кабо Верде обстрелва вратата на Ботев и при лошо изчистване на Огнянов, но прати над напречната греда.
 
Треньорът на „моряците” Никола Спасов изненадващо извади един от най-активните на терена – Андреас Васев, още в 37-ата минута. На негово място влезе Живко Петков.
 
Три минути преди почивката Грегъри Нелсън изработи дузпа за Ботев, след като бе фаулиран от Кулибали в наказателното поле, а Лъчезар Балтанов реализира отсъдения 11-метров наказателен удар.
 

 

На почивката Никола Спасов извърши втора смяна, като заигра с познатата си схема от трима защитници, след като извади получилия картон Кулибали и пусна Вареа.

 

След час игра Черно море изравни. Курьор засече центриране на Еуженио на далечната греда и шутира от воле, пращайки топката между краката на стража Виктор Голас.

 

В 72-ата минута „канарчетата” оформиха крайния резултат. Мариян Огнянов и Нико Варела разиграха чудесно на двойно, последният излезе на стрелкова позиция в наказателното поле и с диагонален удар огорчи Китанов. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки