Пирин срази Левски за първата си победа през сезона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Тошев се разписа в 28-ата секунда на мача за крайното 1:0

Пирин срази Левски за първата си победа през сезона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пирин (Благоевград) победи Левски в последния двубой от 16-ия кръг на А група. „Орлетата” се наложиха с 1:0 на своя стадион „Христо Ботев” и така записа първи успех от началото на сезона. Освен това те прекъснаха серията си без победа над „сините”, която бе продължила 22 години.

 

Точен за Пирин бе Мартин Тошев още в 28-ата секунда на двубоя. Това бе четвъртият гол за отбора от началото на сезона.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

 

С тази победа благоевградчани събраха 9 точки. Левски запази първото си място, но разликата с втория Литекс е само три.

 

Срещата започна по възможно най-добрия начин за домакините. Не беше изминала една пълна минута след началния съдийски сигнал и резултатът бе открит „Орлетата” проведоха светкавична атака, Маркиньос бе намерен по десния фланг, той видя непокрития в наказателното поле Тошев и веднага му подаде. Футболистът с номер 10 разстреля от близко разстояние Боян Йоргачевич.

 

След попадението гостите от София взеха изцяло инициативата. Въпреки това, отборът на треньора Шенсой можеше да вкара и втори гол. В 22-ата минута Дюлгеров отправи опасен удар след подаване на Маркиньос, пращайки топката в долния ляв ъгъл, но стражът на „сините” спаси.

 

Пирин стоеше много добре в защита и не позволяваше на Левски да организира атаки и чистите положения пред вратата на Красимир Костов не бяха особено много. Като цяло липсваха идеи в „синьото” нападение през първата част. В 30-ата минута топката се оплете в мрежата му, но попадението не бе зачетено заради засада. Джереми Де Ноойер шутира силно от границата на наказателното поле, Костов парира, но прати топката в краката на Максимилиан Карнер, той веднага я прати във вратата. Австриецът обаче бе зад отбраната на домакините.

 

През второто полувреме действията се развиваха изцяло в половината на Пирин. Левски по всякакви начини търсиха верния път към вратата на „орлетата”, но Красимир Костов сякаш бе заключил вратата си и спаси няколко много опасни удара. В 54-ата минута Диаби отправи техничен удар, но младият вратар с една ръка успя да спаси. След това Аймен Белаид пробва късмета си с тежък удар от сериозна дистанция, а малко след това спаси класно изстрел на Бедоя от около 8 метра.

 

Опълчението на „орлетата” продължи до края и запазиха крехката си преднина. Те дори можеха да вкарат втори гол секунди преди края на мача след опасна контраатака, но Тони Тасев се засуети в наказателното поле. 

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки