Интер разпиля Парма с 5:0 (видео)

"Нерадзурите" стартираха новата година с убедителна победа

Интер разпиля Парма с 5:0 (видео)

Отборът на Интер стартира 2012-та година по отличен начин. „Нерадзурите” се наложиха с категоричното 5:0 като домакин на Парма. Двубоят бе от 17-ия кръг на Серия А и се проведе на „Сан Сиро”, като Интер се представи доста добре и си заслужи трите точки.

”Нерадзурите” стартираха силно и след два пропуска още в началните минути, достигнаха до гол в 13-ата. Автор на попадението за 1:0 бе Диего Милито, който се разписа с хубав удар с десния крак. Домакините продължиха да са доста по-активни и в 17-ата минута преднината им се покачи на два гола. Точен този път бе Тиаго Мота.

Парма се опита бързо да отвърне на удара, но Себастиан Джовинко се отчете с няколко пропуска. Интер пък направи аванса си класически в 41-ата минута, когато Диего Милито засече с глава центриране на Майкон, а кълбото се оплете в мрежата на Антонио Миранте. До края на първата част нови голове не паднаха и двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 3:0.

Интер поведе с 4 гола разлика в 56-ата минута. Джампаоло Пацини не остави шансове на вратаря на гостите и с попадението си напълно сложи край на интригата в мача. Парма все пак имаше своите възможности за отбелязване на гол, но играчите на гостуващия тим така и на намираха правилния начин, по който да преодолеят Жулио Сезар. В 78-ата минута пък бе оформено крайното 5:0, а автор на попадението бе Марко Давиде Фараони.

Така „нерадзурите” стартираха новата година с победа и в момента се намират на 5-ото място с 29 точки, на 5 зад Милан и Ювентус, които имат по мач по-малко. Парма пък заема 13-ата позиция с 19 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки