Венци Христов: Левски трябваше да пита Риека и щях да съм на "Герена"

Берое трябва да се реваншира срещу Левски

Венци Христов: Левски трябваше да пита Риека и щях да съм на "Герена"

Венци Христов бе най-актуалното трансферно  име  в България в продълже ние на две години. Той бе спряган ту за ЦСКА, ту за Лудогорец, а през миналото лято бе на крачка и от Левски. В крайна сметка в момента той не играе никъде, а поддържа форма със Славия и чака оферти за бъдещето си. Нападателят се съгласи да даде интервю за „Меридиан Мач", в което говори за бъдеще то си, проблемите с Риека и Шкендербег, както и излъ га ли Гонзо през лятото.

Венци, какво се случва с теб в последните седмици, защо напусна Шкендербег?
- В момента съм си в България и тренирам с отбора на Славия. Благодаря на треньорското ръководство и на г-н Стефанов, че ми разрешиха. Иначе в Шкендербег се получи една криза. Парите се бавеха. Не ни бяха плащали доста време и затова си тръгнах.

- Треньорът на Славия обаче се смени. Има ли опасност да не те искат сега?

- Надявам се, че няма да е така. Предполагам, че едва ли ще е проблем за него. Ако съм нежелан, ще тренирам самостоятелно.

- Докога е договорът ти с Риека и имаш ли идея как ще продължи кариерата ти?
- Договорът ми с Риека е до лятото на 2017-а година. В момента текат преговори с клуба какво ще се прави. Те трябва да решат дали ме искат или предпочитат да се разберем по някакъв начин, и да отида да играя в друг отбор.

- Защо не ти се получи там?
- Нямам идея. След като отидох в Хърватска, започнах силно. В контролите бях титуляр, вкарах 3 гола в 4 мача и очаквах да играя. Треньорът обаче дойде при мен и ми каза, че няма да разчита на мен. Не знам каква е била причината.

- Сега накъде - България или чужбина?
- Предпочитам да играя в чужбина. Това е моят приоритет. България е на заден план. А и в интерес на истината не съм получавал предложения. Дори нещо повече - появиха се спекулации, че съм се предлагал на Левски. Това е несериозно. Как си представяте футболист да се предлага на даден клуб? Разбирам отборът да прояви интерес към някой футболист, но играч да се предлага... Няма как да стане.

- Сам спомена Левски. През лятото те искаха, а според информациите от „Герена" ти си ги подвел и си преговарял с тях, когато вече си имал договор с Шкендербег...
- Истина е, че Левски ме искаше преди време. През лятото разговарях със „сините" и имаше вариант да премина на „Герена". Само че тогава аз казах на шефовете на Левски да разговарят първо с Риека. Трябваше първо да се разберат с тях, а след това аз като футболист да направя избор от офертите, които имам. Те обаче не го направиха. Затова отидох в Шкендербег. Иначе нямаше проблем да премина на „Герена."

- Поставил ли си си срок, в който да се изясни къде ще играеш u през следващия сезон?
- Не съм си поставял конкретен срок. Разбира се, че всеки иска ситуацията около него да се изясни колкото се може по-бързо. На този етап обаче е важно да приключа разговорите с Риека. Да е ясно какво искат да правят те. След това вече ще мисля върху вариантите пред мен, ако няма да оставам в Риека.

- Следиш  ли какво се случва в бившия ти клуб Берое?
- Да, следя. Старая се да съм информиран. Там е изграден много добър отбор, който играе стабилно и здраво в защита. Организацията е на много добро ниво и точно затова се шокирах от загубата от Лудогорец с 0:5. Не очаквах такъв резултат и сега смятам, че от Берое ще са надъхани да се реваншират срещу Левски.

- Какво очакваш от дербито със „сините"?
- Ще се получи много хубав мач. Както казах, Берое ще искат да се реваншират на всички за слабите си изяви в Разград, а Левски си е Левски. Много приказки изслушах как нямали отбор за титла само че това е Левски София. Когато такъв отбор набере инерция се вижда, че може с лекота да печели  мачове у нас. Затова двубоят ще бъде изключително интересен.

- Като те слушам, да разбирам ли, че Левски е твоят фаворит за титлата?
- Ами да, особено щом са на първо място... То е заслужено напълно, така че не виждам никакъв проблем да станат шампиони. Те са моят фаворит. Може би и Лудогорец, които също имат много класен състав и започват да набират скорост.

- По-интересно и по-силно ли е първенството с новия формат с 10 отбора?
- По-интересно - със сигурност. Вижте колко отбора са в челото на класирането - Левски, Литекс, Лудогорец. Ако Берое победи утре (б.р. - Днес) „сините", четири отбора ще са на върха в разлика от 1-2 точки. Това означава, че ще има битка до края на първенството. Със сигурност е много интересно. Що се отнася до качеството обаче не смятам, че е кой знае колко по-добро нивото през тази година.

Стефан Дачев

Християн Петров: Винаги съм мечтал за титла и Купа с ЦСКА

Защитникът говори за новия треньор, целите и подготовката

Живко Миланов: Доволен съм, че се завърнах в Левски

„Няма база за сравнение от онова време и това, което е сега“

Стоичков: В България не се работи добре с младите

"Има много диаманти в тези държави, но трябва да ги шлифоваш", каза Камата

Стипич: Работил съм в завода на "Ауди"

Между двете професии има много общи неща, призна наставникът на ЦСКА

Григор вярва в титла от Големия шлем

Бекхендът с една ръка е един от най-трудните удари в тениса

Красен Кралев за любовта към изкуството, спорта, „Черно море“ и шансовете ни в Париж

Вижте изключително интересното интервю на бившия спортен министър

Виктор Попов: Черно море беше детската ми мечта, готов съм за трансфер

Крайният бранител иска да продължи кариерата си в чужбина

Стипич: Ние сме голям клуб, трябват ни нападатели

Треньорът на ЦСКА коментира успеха над Крумовград и отстраняването на Де Нойер

Стамен Белчев: Юношите още нямат ниво да играят за ЦСКА

„Нужно е търпение“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки