Сензациите в пресата: Георги Терзиев е на крачка от Левски

Защитникът вече втори месец не може да се разбере за нов договор с "Лудогорец"

Сензациите в пресата: Георги Терзиев е на крачка от Левски

Сензациите в пресата за днес, 2-и декември 2015-а година:

Георги Терзиев на крачка от "Левски"
"Левски" е много близо до това да вземе футболист от основния конкурент за титлата "Лудогорец". "Сините" преговарят с централния бранител Георги Терзиев, чийто договор с шампионите изтича, научи "7 дни спорт". В последните няколко седмици спортният директор на "Левски" Георги Иванов е провел срещи с представители на Терзиев, но за момента все още няма яснота и подробности.



"Левски" се нуждае от подсилване в защитата, след като на този етап треньорът Стойчо Стоев има само трима централни бранители - Максимилиан Карнер, Аймен Белаид и Йордан Милиев. Желанието на спортно-техническия щаб е да бъде взет още един футболист на този пост, но не за резерва, а за сериозно повишаване на конкуренцията. Терзиев е национал и е едва на 23 години и се вписва отлично в плановете на Георги Иванов. Освен това централният бранител се познава добре с треньора Стойчо Стоев, с когото работеха заедно в "Лудогорец". Централният защитник дойде в Разград именно при Стоев и бързо си спечели титулярно място, но после се контузи тежко.

На този етап Терзиев се намира във фаза на преговори и с настоящия си тим "Лудогорец". Неговият контракт изтича в края на сезона и засега двете страни не са постигнали разбирателство. Според източник на "7 дни спорт" причината са изискванията на Георги Терзиев. Запознати твърдят, че агентът на футболиста иска по-висока сума за своя клиент, от която да повиши и собствената си комисиона. На този етап централният защитник е сред българите с най-ниски заплати в Разград, като изостава чувствително в този аспект от Владислав Стоянов и капитана Светослав Дяков.

Заради тези причини представителите на Георги Терзиев са влезли в контакт със спортния директор на "Левски" Георги Иванов. Гонзо е дал зелена светлина за привличането на Терзиев на Герена. Преди седмица той направи загадъчно изказване, като нито потвърди, нито отрече подобен вариант. "Аз харесвам Терзиев като футболист, но доколкото знам, той има договор с "Лудогорец", каза директорът на "Левски".

Георги Андонов осъди Денизлиспор, пише още изданието
Нападателят на Берое Георги Андонов спечели делото срещу бившия си клуб Денизлиспор. Юношата на Ботев (Пловдив) е имал подписано споразумение с турския отбор да получи определена сума като компенсация при прекратяването на договора между двете страни миналата година.

От Денизлиспор обаче отказали, защото имало клауза във въпросното споразумение, според която те ще изплатят въпросната сума само ако играчът не си намери нов отбор. Според юристите на отбора, в който в момента играят бившите левскари Цветан Генков и Даниел Димов, след като Андонов е подписал договор в Берое, те няма какво да му плащат.

Пред ФИФА обаче адвокатът на българина Георги Градев е доказал, че такава клауза липсва в споразумението и нападателят ще си получи парите си. Андонов започна като титуляр сезон 2014/2015 в турската Първа лига, но тежка контузия го извади в игра за дълго време. В крайна сметка той записа само 5 мача и 1 гол във визитката си като играч на Денизлиспор.

Вдигат на 3 млн. капитала на "Лаута", твърди "Труд"
Новият собственик на „Локомотив" (Пловдив) Христо Крушарски планира да вдигне капитала на дружеството до 3 млн. лева. В момента той е 150 хил. лева и не е пипан от 2000 г. Така увеличението на уставния капитал ще е цели 20 пъти. За целта Крушарски ще пусне в продажба акции на клуба. Идеята на новия бос е в дружеството да влязат и други инвеститори. Също така към каузата „Локомотив" да бъдат приобщени колкото се може повече привърженици. Увеличаването на уставния капитал ще отнеме няколко месеца, като първата стъпка е свикване на общо събрание на акционерите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки