ЦСКА се размина с лишаване от домакинство

Клубът ще плати 250 лв. за използване на пиротехнически изделия в кървавото дерби с Миньор

ЦСКА се размина с лишаване от домакинство

Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС наказа ЦСКА с глоба от 250 лева и предупреждение за лишаване от домакинство заради инцидентите с феновете в Перник по време на мача с Миньор през изминалия уикенд.

Както е известно, привържениците на ЦСКА счупиха оградата в сектора за гости, хвърляха предмети по органите на реда и опитаха саморазправа с фенове на Миньор по време на мача, който "червените" спечелиха с 3:0.

На днешното заседание членовете на Дисциплинарната комисия установиха, че инцидентите са без последствия и няма да наказват ЦСКА с мач при закрити врата. Така ЦСКА ще приеме Созопол за купата на страната пред своята публика на 10 декември. Клубът вече пусна в продажба билетите за мача.

Наложената глоба от 250 лева е за използване на пиротехнически средства от "червената" агитка. ЦСКА трябва да възстанови и щетите, нанесени в сектора за гости на стадиона в Перник.

Комисията наказа с по един мач лишаване от домакинство отборите на Септември и Беласица заради прекратения на полувремето мач между двата тима от "В" група този уикенд.

"Казусът не беше ЦСКА основният, който разглеждахме, а мача между Септември и Беласица, който беше прекратен. На този етап и двата тима се лишават от домакинство по една среща“, коментира председателят на комисията Христо Ботев.

„Нямаме основания да лишаваме ЦСКА от домакинство или да ги оставяме без публика. По данните, които имаме нарушенията са хвърлени бомбички и предмети, за които има имуществени санкции, и увреждане на стадиона от привърженици на ЦСКА - има финансова санкция. ЦСКА се задължава да възстанови оградата и счупените съоръжения на стадиона на Миньор. За навлизане на публика, ЦСКА се наказва с предупреждаване от лишаване от домакинство и парична санкция.“

„С публиката на ЦСКА до този момент ние не сме имали казуси и проблеми. Очаквахме в началото на първенството, че ще има повече напрежение, но освен конкретния случай и мача с Ашдод нямаме проблем с тях. Допитали сме се до полицията за случая в Перник. Казват, че няма наранявания, няма нищо“, заяви още Христо Ботев.

 

Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки