Сензациите в пресата: Напрежение в съблекалнята на Левски

И още: Петър Александров преговаря със Славия; Литекс изкара четирима на тезгяха; Лех дойде за Орачев; Локо (Пд) гони 2 бона в Благоевград

Сензациите в пресата: Напрежение в съблекалнята на Левски
Сензациите в българската спортна преса на 3 декември 2015 г.:
 
„Тема Спорт”, позовавайки се на телевизия „Диема Спорт”: Напрежение в съблекалнята на Левски
 
До спречквания и припламване на искри се е стигнало в съблекалнята на Левски след поражението от Берое, съобщи Диема Спорт. Явно е, че нервите на някои от тарторите не са издържали след новия ялов мач на сините.
 
Спортният директор Георги Иванов пък заяви само, че настроението не е било добро. "Бяхме уморени, липсваше ни свежест. Сега най-важната задача на целия треньорски щаб е да възстанови футболистите за предстоящите мачове. Смея да твърдя, че Берое спечели битката. Ние не направихме почти нищо в офанзивен план и се пропукахме отзад. Не мисля, че е имало напрежение във футболистите с оглед на това, че Лудогорец по-рано през деня беше спечелил своя мач. Настроението в съблекалнята не е добро, но е така винаги, когато Левски не печели. Дори и при равен резултат, пак нямаше да е добро", каза Иванов.
 

 
Полузащитникът Георги Костадинов допълни: "Представихме се слабо, избягахме от нашата игра, ритахме топката, опитвахме се да се надборваме... Но в крайна сметка загубихме нашия стил и закономерно паднахме", каза Костадинов.
 
 
„Тема Спорт”: Литекс изкара четирима на тезгяха
 
Литекс са попаднали в графата за продан още през зимата, разбра "Тема Спорт". Ръководството на оранжевите е склонно да се раздели с Данило Асприя, Бьорн Йонсен, Страхил Попов и Арсенио Нунеш. Това обаче ще стане само при заплащане на съответните суми, които са записани в клаузите на договорите на играчите. В Литекс вече са  пристигнали  конкретни оферти за Асприля, Йонсен и Попов, но те не задоволявали ръководството на клуба. Старши треньорът Лауренциу Регекампф е запознат с възможността да се раздели с някои от въпросните четирима играчи. Според запознати цената на колумбиеца е около 1 милион евро. От години ловчанлии осигуряват бюджетите си с подобни силни сделки в чужбина.
 
 
 
„Меридиан Мач”: Лех пак дойде за Орачев
 
Колкото повече се приближаваме към края на полусезона, толкова по-голям става интересът към младежкият национал в Левски Мики Орачев. футболистът е бил наблюдаван на няколко пъти от полския Лех (Познан), а „Меридиан Мач" вече ви съобщи, че те са пратили дори конкретна оферта за играча. В последните мачове поляците отново са наблюдавали изявите на футболиста и са останали доволни от тях. Това прави трансфера през зимата много вероятен.

Както е известно, Орачев не е твърд титуляр на „Герена" през този сезон, но в определени мачове влиза в игра на мястото на Веселин Минев като ляв бранител или по-често като ляво крило. Орачев е изключително важна част и от младежкия национален отбор на Тони Здравков, който направи фурор в последните мачове.
 
 
„Меридиан Мач”: Локо (Пд) гони 2 бона в Благоевград
 
Опрян до стената, имайки предвид многото контузени футболисти, старши треньорът на Локо (Пд) Христо Колев отново ще заложи на атомното нападение Камбуров-Балдовалиев. До момента Бащата не разчиташе много на македонеца. В последните двубои нападателят влизаше като резерва. Камбуров и Балдовалиев имат 10 гола от началото на шампионата.
 
Както е известно, през седмицата мажоритарният собственик Христо Крушарски заплаши играчите с глоби, ако не се представят убедително в предстоящите срещи с Пирин и Славия.
 
В същото време обаче благодетелят на Локо (Пд) е обещал отборна премия при 6 точки от двубоите в Благоевград и София. Ако „смърфовете" спечелят и двете срещи, ще получат по 2 000 лева на човек.
 
Иначе всички заплати и премии на „Лаута" са платени.
 
 
„Меридиан Мач”: Петър Александров преговаря със Славия
 
Ръководството на Славия вече има своите фаворити, на които да повери тима за постоянно. Владимир Иванов бе посочен като временен наставник след оставката на Иван Колев и се очаква той да води „белите" само в оставащите три есенни двубоя. Първият от тях е днес срещу Монтана в София. Вече обаче са стартирали разговорите с бившия нападател на тима Петър Александров, който в момента е асистент във втородивизионния швейцарски Биел, а у нас бе помощник-треньор в националния отбор. Легендата е амбициран да работи с клуба от „Овча купел", който навремето му отвори вратите към големия футбол, но има известни изисквания. Те са свързани с гаранции за стабилността на клуба като цяло.
 
Другото спрягано име за нов наставник на Славия е това на Илиан Илиев. Той игра за тима през 1998 година и още от тогава поддържа контакт с президента на Венцеслав Стефанов. Наскоро той бе поканен от днешния противник на „белите" - Монтана, но отказа, изчаквайки по-добро предизвикателство.
 
Иначе Владо Иванов няма да прави много промени в състава, тъй като има сериозни кадрови проблеми. Очаква се Ивайло Димитров отново да е ляво крило, а Антон Карачанаков да действа зад централния нападател Мансе. Звездата Жереми Манзоро е под въпрос заради травма и вероятно ще остане на пейката.

    

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки