Ботев (Пд) и Левски не го измислиха в здрав мач в Коматево (ВИДЕО)

„Сините” и „канарчетата” завършиха 0:0, столичани създадоха по-интересните положения

Ботев (Пд) и Левски не го измислиха в здрав мач в Коматево (ВИДЕО)

Ботев (Пловдив) и Левски завършиха при равенство 0:0 в първия мач от втората половина на сезона в А група – 19-и кръг. Срещата се проведе на стадиона в Коматево пред пълни трибуни. Двата отбора записа нулево равенство помежду си за първи път от 1972 г.

 

С тази точка Левски събра 35 и се върна на първото място. „Сините” ще останат там, ако Литекс победят по-късно Лудогорец. Ботев има 19 на осмото място.

 

Отборите предложиха интересно първо полувреме, в което интересните положения не липсваха. Напрежението пред двете врати на моменти се повишаваше, но и „сини” и „канарчета” не успяха да намерят верния път към гола.

 

Първият точен удар в двубоя бе отправен от капитана на гостите Веселин Минев. Той шутира то движение извън наказателното поле, но вратаря Виктор Голас се намеси стабилно.

 

Домакините организираха няколко опасни атаки по лявото крило, в чиято основа бяха Грегъри Нелсън, Мариян Огнянов и Кифуети, но защитата в синьо се справяше всеки път. В 21-ата минута Огнянов пусна остро подаване към Серкан Юсеин, но той бе изпреварен от Веселин Минев точно в момента преди да шутира от близко разстояние.

 

В края на частта футболистите на треньора Стойчо Стоев имаха две страхотни възможности да поведат. В 39-ата минута Живко Миланов получи в наказателното поле, овладя, преодаля Кифуети и отправи удар, който бе отразен от Голас. Малко след това Мигел Бедоя отправи коварен удар от границата на наказателното поле, но топката профуча много близо от лявата греда. В тази ситуация Виктор Голас просто замръзна на голлинията си.

 

През второто полувреме темпото на игра видимо спадна. Ботев се прибра изцяло в половината си и разчиташе на контраатаки, до които рядко се стигаше. Левски се опита в началните минути да отбележи, но късметът не бе на страната на „сините”. Костадинов и Де Ноойер опитаха късмета си с удари от дистанция.

 

Футболистите на треньора Николай Костов не успяха да отправят нито един точен удар към Боян Йоргачевич. В 51-ата минута „канарчетата” имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Мики Орачев, но сигнал не последва.

 

До края Левски играа предимно в половината на Ботев, но нулевото равенство се запази, след здрава защита от страна на домакините.  

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки