Берое надделя над Монтана и вече е трети, Георги Андонов стана герой за заралии (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двубоят в Стара Загора приключи при резултат 2:1, гостите завършиха с 10 души

Берое надделя над Монтана и вече е трети, Георги Андонов стана герой за заралии (ВИДЕО+СНИМКИ)

Берое победи Монтана в предпоследния двубой от 19-ия кръг на А група. Срещата се проведе на стадиона в Стара Загора и завърши при резултат 2:1.

 

Голмайстори за победителите станаха Исмаил Иса и Георги Анданов, който влезе като резерва. Точен за монтанци бе Атанас Илиев, той също влезе в игра от пейката.

 

Гостите завършиха двубоя с 10 души. Иван Минчев бе изгонен в 86-ата минута заради втори жълт картон.

 

С този успех, Берое събра 33 точки и изместни Литекс от третото място. "Оранжевите" имат същия брой точки. Монтана е на последното 10-о място с 13.

 

Първото опасно положение в мача бе в полза на гостите от северозападна България. В 3-ата минута Сергей Георгиев получи добър на лявото криво, напредна, финтира бранител и пусна към оставения сам Матей Поплатник. Нападателят веднага шутира, но Илко Пиргов се намеси стабилно. Последва добавка от Иван Минчев, но и той не сполучи.

 

Резултатът бе открит в 7-ата минута. Неманя Милисавлевич отправи страхотен извеждащ пас към Исмаил Иса в наказателното поле, нападателят пое топката излезе очи в очи срещу Христо Иванов и майсторски го преодоля. Това е четвъртия гол на Иса с екипа на старозагорци.

 

След попадението Берое вдигна оборотите и действията се развиваха предимно в половината на Монтана. Спас Делев на няколко опита късмета си с удари от дистанция. В 32-ата минута Том бе много близо да удвои. След кратко разбъркване в наказателното поле бразилецът овладя и отправи силен удар с левия крак, но прати над напречната греда.

 

Гостите трудно успяваха да организират опасности пред вратата на заралии. Владимир Мичев второто  по-интересното положение за отбора на Емил Велев през първата част. Той получи топката в наказателното поле и от движение отправи силен удар към близката греда, но мерникът му бе неточен.

 

След почивката Велев направи смяна. Той пусна в игра нападателят Атанас Илиев на мястото на Владимир Мичев и това се оказа печеливш ход. Четири минути след подновяването на играта Поплатник изведе много добре Илиев, той пое, напредна в наказателното поле и търкулна топката покрай Пиргов. Вратарят на Берое реагира слабо в тази ситуация и в крайна сметка трябваше да извади топката от мрежата си.

 

Монтана игра с видимо по-голямо самочувствие и уверено през втората част, но като цяло качеството на играта видимо спадна. Пред опасности и пред двете врати трудно се стигаше. Гостите се браниха стабилно, но гардът им рухна в 80-ата минута. Тогава опитният Георги Андонов изпълни майсторски пряк свободен удар. Той насочи топката в долния десен ъгъл на Христо Иванов – без никакви шансове за вратаря. Така, Андонов оформи и крайният резултат. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки