Сензациите в пресата: Гаджев се ослушва за нов договор

И още: "Голямата цел на Лудогорец - нов защитник", "Пълен смях - аржентинците в Локо (Пд) дошли без обувки", "Обсъждат извънредни премии за "сините"

Сензациите в пресата: Гаджев се ослушва за нов договор

Сензациите в българските спортни издания от днес, понеделник, 7-и декември, 2015 година:

 

"Меридиан мач": Гаджев се ослушва за нов договор

 

Оставането на Владимир Гаджев в Левски все още е под въпрос. "Сините" имат намерение да го задържат с по-дълъг договор и по-голяма заплата, тъй като в момента халфът играе при минимални финансови условия. Първоначално самият той бе обявил, че има договорка с чужд клуб, а след това го отрече. В крайна сметка оставането му се считаше за почти сигурно, но това в момента не е факт. Гаджев все още не е подписал нов контракт с тима, а и е недоволен от статута си на резерва. Въпреки че е здрав в последните 2-3 мача, на терена  Стойчо Стоев предпочита Мигел Бедоя, към когото няма предложение за нов договор. Това прави оставането на Гаджев проблематично, а окончателна развръзка и разговори ще има след последния мач с Литекс в събота. За евентуално напускане намекна и самият Гаджев.

 

Чувствам се добре, треньорът е този, който решава и той пуска най-доброто. Няма никакъв проблем, колкото минути играя, толкова. Дали ще стане трансфер в чужбина, ще видим. Не е сега моментът за този коментар", заяви националът след мача с Ботев на Коматево. 

 

"Меридиан мач": Голямата цел на Лудогорец - нов защитник

 

Шампионът на България Лудогорец ще вземе един или максимум двама нови футболисти през зимния трансферен прозорец. На всяка цена обаче ще бъде привлечен нов централен защитник. За момента спортно-техническото ръководство на "орлите" обсъжда няколко имена, като едно от тях е на румънския национал Валерика Гъман, който е част от лидера в северната ни съседка Астра (Гюргево). 

 

Старши треньорът Георги Дерменджиев разполага с четирима централни бранители. Това са Козмин Моци, Георги Терзиев, Александър Александров и Венцислав Керчев. Бъдещето на Александров в Разград обаче не е сигурно и именно заради това шампионите искат да се подсигурят. Очаква се до няколко дни ръководството на "Лудогорец Арена" да започне преговори с играчите, чиито договори изтичат. 

 

Това са Александров и Витиня, чиито контракти изтичат в края на годината, както и Георги Терзиев, който е обвързан със "зелените" до края на сезона. Всички те ще получат предложения за удължаване на контрактите, но не е ясно дали ще ги приемат.

 

"Меридиан мач": Пълен смях - аржентинците в Локо (Пд) дошли без обувки

 

Аржентинците, които карат проби в Локо (Пд) - Гастон Кастро и Пабло Ва-лесио, се оказаха пълни ментета. „Меридиан Мач" научи, че двамата „га-учоси" са пристигнали в Пловдив без футболни обувки. Те са оправдали пред шефовете на „смърфовете", че изгубили бутонките по време на дългия си поход към България. Заради това собственикът   на   Локо (Пд) Христо Крушарски ги завел в пловдивски мол и им купил обувки за около 300-400 лева. Вчера дуото е трябвало да присъства на тренировката на „черно-белите", но те не се явили.   В сряда отборът на Христо Колев ще проведе двустранна игра, като в нея участие трябва да вземат Кастро и Веласио, както и сърбинът Младен Стойчев. Очаква се обаче тримата да бъдат изритани веднага след двубоя, тъй като едва ли има какво да покажат.

 

"Тема спорт": Обсъждат извънредни премии за Литекс

 

Ръководството на Левски обсъжда възможността да даде извънредни премии на отбора за утрешния двубой срещу Литекс. Четвъртфиналът за Купата на България е от 17:30 часа в Ловеч. Мачът е от изключителна важност за сините - една от поставените цели пред тях е завоюването на трофея. Отборът обаче изпусна парата в последните кръгове. Само за 4 срещи столичани пропиляха аванса си от шест точки пред Лудо-горец и в момента са на второ място в А група. Ако останат извън борда и за купата, то това несъмнено ще бъде голям удар по амбициите на новите шефове. Те вече дискутират вариантите за надъх-ване на отбора. По принцип бонуси в Левски няма за отделните мачове за купата, а такива се полагат на играчите само за спечелване на трофея. Почти сигурно за мача с Литекс ще бъде допуснато изключение от правилото. Решение за размери на стимулите ще бъде взето непосредствено преди мача. Такова вече имаше веднъж в началото на кампанията, когато лично трима от собствениците -Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, дадоха премии след успеха на отбора над Черно море във Варна.

 

Както е известно, през този сезон е променено и премирането за А група. Първенството е разделено на четири части и след всяка от тях ръководството изчислява по специална таблица какви премии да даде на играчите. Размерът им зависи от спечелените точки по време на деветте кръга, както и от мястото в класирането.

 

След визитата в Ловеч на Левски му предстои и домакинство на Литекс за първенство. Двубоят е в събота, 12 декември, на стадион "Георги Аспарухов". 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки