Сензациите в пресата: Старокин отива в Австралия

Стоичков разцепи Изпълкома, Никола Спасов с оставката в джоба срещу Берое

Сензациите в пресата: Старокин отива в Австралия

Сензациите в родната спортна преса на 8 декември, вторник, 2015 година:

24 часа: Стоичков разцепи Изпълкома

Христо Стоичков раз­цепи на две Изпълкома на БФС. Организатори­те на бенефиса му за 50-годишния му юбилей обявиха накуп три бъл­гарски имена за мача - Йордан Лечков, Наско Сираков и Любослав Пе­нев.

Първите двама са чле­нове на настоящия из­пълком на БФС. Инте­ресното, е че липсват две други имена от футболната управа - президен­тът Борислав Михайлов и Емил Костадинов. Всички бяха съотборни­ци в най-големия ни на­ционален отбор в исто­рията - този, който стана четвърти в САЩ.

По принцип Стоичков още не може да прости на Михайлов уволнението си като национален селекционер. Тогава спо­ред него и Костадинов не го подкрепил достатъчно. Така вече се събра един отбор, който потвърди идването си в София за юбилея на Камата, които е най-успелият български футболист в историята, като единствен носител на „Златната топка", нещо, което едва ли ще се случи в близко време.

Тема спорт: Старокин напуска Ботев

Универсалният футболист на Ботев Пловдив Орлин Ста­рокин почти сигурно ще играе в Австралия от Нова година. Той е получил разрешение от ръководството на тима да води преговори за свой транс­фер в Нюкасъл Юнайтед Джетс.

Старокин има конт­ракт с жълто-черните go края на кампанията, но почти сигурно ще бъде пуснат без пари в чужбина. Той се догова­ря за двегодишен контракт с австралийците. В момента този отбор е на седмо място в местната Висша лига.

28-годишният Старокин пристигна в Ботев след стар­та на сезона. Преди това той бе част от румънския Динамо Букурещ, но прекрати взаимоотношенията си с този клуб по взаимно съгласие. Преди това юношата на ЦСКА носи екипите на казахстанския Иртиш и Левски.

Меридиан мач: Адмирала се бори за пагона срещу Берое

Най-успелият треньор в исто­рията на Черно море Никола Спасов пътува с ос­тавка в джоба за четвъртфинала за Купа­та на България сре­щу Берое утре.

„Меридиан Мач" научи, че Адмирала е получил последен шанс да защити паго­ните си в Стара Заго­ра. При отпадане той ще освободи поста си. Самият Спасов вече е обявил готовността пред ръковод­ството да напусне след срамната загуба с 0:4 от Пирин. Ад­мирала създаде ми­тичния си ореол именно покрай Купа­та, като спечели по уникален начин тро­фея тази година и веднъж игра финал.

В последните шест мача Черно море за­писа три поражения, две победи и едно ра­венство. Ръководст­вото вече веднъж ос­вободи Спасов след страхотно представя­не в евротурнирите и за Купата и впоследс­твие го върна заради слабите резултати на отбора.

Именно турнирът е последният шанс на Адмирала за нещо запомнящо се този сезон, след като „мо­ряците" се простиха с надеждите да се класират за Европа през първенството. Черно море е шести, на осем точки от тре­тия.

Тема спорт: Искат скъп партньор  на Моци в Лудогорец

Скаутите на Лудогорец са готови със списъка за зимна селекция, съобщава „Тема спорт“. Тепърва обаче предстои имената на набелязаните футболисти да бъдат обсъдени с ръководството и треньора Георги Дерменджиев.

Най-вероятно срещата на високо ниво ще е следващата седмица. Специалистът вече обяви, че отборът не се нуждае от сериозно подсилване през януари, като новите трябва да са най-много двама. Основен приоритет пред клуба през следващия месец ще бъде привличането на нов централен защитник. В момента Лудогорец разполага на позицията с Козмин Моци, младия Венци Керчев, Георги Терзиев и Александър Александров.

Договорите на последните двама обаче изтичат. Очаква се Александров да не получи предложение за нов контракт. Желанието на хората от високите етажи в Разград е класата в тази зона да бъде вдигната, заради което се работи по привличането на футболист от чужбина.

Другата позиция, на която може да бъде взет нов, е тази зад нападателя. Спортното ръководство иска играч, който може да действа като фалшива деветка и плеймейкър. Все още в полезрението на клуба са Александру Чипчиу от Стяуа и Константин Будеску от Астра Гюргево.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки