Ван Гаал спокоен: Головете ще дойдат

Трябва да докажем, че заслужаваме място в осминафиналите, каза холандецът преди ключовото гостуване на Волфсбург

Ван Гаал спокоен: Головете ще дойдат

Манчестър Юнайтед трябва да докаже, че заслужава място в осминафиналите на Шампионска лига като победи Волфсбург, заяви Луис ван Гаал преди гостуването на неговия отбор в Германия тази вечер.

Ситуацията в групата е сложна. Ако ПСВ победи ЦСКА у дома, то само победа, ще класира напред Юнайтед.

„Много е важно за клуба да продължи в Шампионската лига. Не можем да разчитаме на резултата от другия мач (ПСВ – ЦСКА). Трябва да се докажем – като клуб, като отбори и като отделни играчи”, заяви Ван Гаал преди ключовия сблъсък.

„Дяволите” бяха освиркани на „Олд Трафорд” при 0:0 с Уест Хем в събота, но Ван Гаал е уверен, че головете рано или късно ще дойдат, въпреки че капитанът Рууни е контузен, а Антони Марсиал има едва един гол в последните 13 мача.

„Имаме вяра в себе си. Въпрос на време е (да започнем да вкарваме) и се надявам да го докажем срещу Волфсбург. Имам опит като треньор и знам, че головете трябва да дойдат”.

Според холандеца, няма прекалено напрежение върху плещите на Марсиал.

„Трябва да му дадем време, а това винаги е трудно, когато играеш за отбор като Манчестър Юнайтед, защото очакванията са много високи. Но съм много убеден, че той ще продължи да играе добре и пак ще вкара в правилния момент. Не можете да очаквате един 20-годишен играч да дойде във Висшата лига и да бележи всяка седмица. Аз също не очаквам това. Върху него не бива да има напрежение, че трябва да вкарва във всеки мач”.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки