1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Реал дръпна с осем точки на Барселона след драматичен обрат срещу Майорка (видео)

Реал дръпна с осем точки на Барселона след драматичен обрат срещу Майорка (видео)

"Кралския клуб" губеше с 0:1 до 72-ата минута, но въпреки това успя да се добере до победата

Реал дръпна с осем точки на Барселона след драматичен обрат срещу Майорка (видео)

Реал (Мадрид) постигна много трудна победа като гост на Майорка в мач от 19-ия кръг на Примера Дивисион. „Кралския клуб” спечели с 2:1, въпреки че губеше с 0:1 до 72-ата минута. Домакините от Майорка излязоха напред в резултата през първата част, но през второто полувреме допуснаха пълен обрат и си тръгнаха без точка от сблъсъка. В мача имаше и някои спорни моменти, като например този в 59-ата минута, когато бе отменен гол на Майорка.


Първото по-сериозно положение в срещата се откри пред Виктор Касадесус в 10-ата минута, но нападателят не успя да намери рамките на вратата на Реал. Последваха и две възможности пред Томер Хемед, но до гол отново не се стигаше. Реал не се представяше по най-добрия начин и нанесе първия си изстрел към вратата на Майорка чак в 32-ата минута, като изпълнението на Кристиано Роналдо от пряк свободен удар не влетя в мрежата на Дуду Ауате.

Така се стигна до 39-ата минута, когато домакините излязоха напред в резултата. Точен за Майорка бе Томер Хемед, който засече по чудесен начин с глава центриране в наказателното поле на Икер Касияс. Вратарят на Реал не успя да отрази удара и топката влетя във вратата му. До почивката „кралския клуб” можеше да изравни, но изстрел на Серхио Рамос с глава срещна лявата греда на вратата на домакините.

През второто полувреме Реал се представи далеч по-добре, въпреки че на моменти също се виждаше колебание в играта на футболистите, водени от Жозе Моуриньо. В 51-ата минута Бензема пропиля добра възможност за гостите. Малко преди да изтече час игра от началото на мача пък гол на Майорка бе отменен заради засада, въпреки че Виктор Касадесус, който отбеляза незачетеното попадение, се намираше зад центъра на терена в момента, в който получи извеждащия пас от свой съотборник.

Последваха ситуации за Реал (Мадрид). Роналдо пробва късмета си в 65-ата минута, но топката попадна в ръцете на вратаря на Майорка. Усилията на „белия балет” доведоха до резултат в 72-ата минута, когато влезлият като резерва Гонсало Игуаин преодоля Ауате, правейки резултата 1:1. Последва отлична възможност за осъществяване на пълен обрат, но далечният изстрел на Кристиано Роналдо в 75-ата минута разтресе напречната греда. Малко след това пък топката влетя в мрежата на домакините, но голът на „кралския клуб” не бе зачетен заради засада на Серхио Рамос.

Така се стигна до 84-ата минута, когато резултатът стана 1:2. Ауате се справи с изстрелите от близко разстояние съответно на Игуаин и Бензема, а след като изби удара на френския нападател, топката се озова в Хосе Кайехон, който с прецизен изстрел забоде кълбото във вратата на Майорка. До края на двубоя гостите удържаха преднината си и се поздравиха с победата, след която вече имат аванс от 8 точки пред втория Барселона, който обаче е с мач по-малко. В момента Реал (Мадрид) има 46 пункта. Майорка пък заема 14-ата позиция с 19 точки. 

Алавес отново не прости на Севиля (ВИДЕО)

Трета поредна победа в съперничеството след 2:1

Ница разгроми Сент Етиен с 8:0 (ВИДЕО)

"Орлетата" вкараха 6 гола в първите 39 минути

Торино пречупи Верона и превзе върха в Италия (ВИДЕО)

„Биковете“ с 11 точки на върха след 3:2

В Германия: Трилър с 5 гола, червени картони и отменена дузпа в края (ВИДЕО)

Майнц би Аугсбург с 3:2 в зрелище

Луис Енрике: Дембеле става все по-добър

ПСЖ ще бъде без Марко Асенсио за мача с Реймс

Мареска: Стачка на футболистите изглежда като добра идея

Заради претоварения календар

Постекоглу: Стилът ни няма да се промени

„Искаме да печелим и да сме в топ 4“, заяви треньорът на Тотнъм

Емполи пак би Каляри като гост

След 2:0 в мач от V кръг на Серия А

Гьозтепе без нападателя на Челси в понеделник

Станимир Стоилов ще разчита на основния състав от миналия сезон