Влади Златинов: Още тази година трябва да сме в Европа

Влади Златинов отново се завърна в София, През пролетта юношата на Пирин и бивш младежки национал ще носи екипа на Славия.

Влади Златинов: Още тази година трябва да сме в Европа
Влади Златинов отново се завърна в София, През пролетта юношата на Пирин и бивш младежки национал ще носи екипа на Славия. Някогашният футболист на ЦСКА идва от Берое и вече има достатъчно опит, за да помогне на „белите", най-малкото да запазят доброто си есенно класиране. Петото място би било добра основа преди сезона, в който най-старият софийски клуб ще чества своята стогодишнина. Амбициите на Кушев и Венци Стефанов са място в евротурнирите още през лятото, а Златинов е един от малкото в новия си отбор, който е усещал тръпката на международните сблъсъци.
 
 
- Влади, кажи най-напред как се стигна до трансфера ти в Славия?
- Всичко стана след обаждане от страна на старши треньора, господин Кушев. Обади ми се, разбрахме се и се радвам много, че вече съм на „Овча купел". Разбрахме се много бързо. Все пак е важно да чуеш лично от треньора, че ти си част от плановете му.
 
- Лесно ли се раздели с Берое?
- За Берое много не искам да говоря. Искам да благодаря на треньорското ръководство на клуба, на прекрасната публика и да им пожелая успех оттук нататък.
 
- Каза, че не ти се говори много за Берое, да не би да си обиден на някого в клуба?
- Не, не съм обиден на никого. Благодаря много на Илиян Илиев и на феновете за многото хубави моменти. Въобще нямам лоши чувства и няма да кажа лоша дума за този отбор. Там имах доста добри моменти, въпреки трудностите в началото на този сезон.
 
- Приеха ли те добре новите ти съотборници и как ти се струва обстановката в Славия?
- Съвсем нормална. Все пак и досега играех в нашето първенство и с почти всички от момчетата в Славия се познавам. С някои от тях съм бил и съотборник в младежкия национален отбор. Така че всичко е нормално и няма да имам никакъв проблем с момчетата. Не съм вече на такава възраст, че промените да ми се отразяват особено.
 
- Мартин Кушев обяви амбициозна цел пред отбора -място в тройката. Ще успеете ли да я изпълните?
- Разбира се, че е възможно да я изпълним. Надявам се да направим една много добра подготовка. Ако след това продължим да показваме добри игри и в първенството, резултатите ще си дойдат сами.
 
- А лично твоите амбиции в Славия какви са?
- Такива каквито са и на клуба. Искам с „белите" да играя в евротурнирите и се надявам да успея да постигна това още през тази година.
 
- За място в атаката на Славия ще се бориш с Николай Божов. Какво мислиш за него и за конкуренцията в отбора въобще?
- Конкуренцията мен само може да ме амбицира и в никакъв случай не може да ме изплаши. Надявам се сега в Славия да показвам добри игри и да оправдая доверието, което ми гласува Мартин Кушев. Божов и всички останали са добри футболисти, с които заедно трябва да приключим сезона по най-добрия начин.
 
- Смени доста отбори в кариерата си, чувстваш ли, че „Овча купел" може да се окаже твоят футболен дом за по-дълго?
- Защо не. Така са се развили нещата и действително натрупах участия за доста отбори, но в крайна сметка не мисля, че това е лошо. Старал съм се навсякъде да давам най-доброто от себе си и мисля, че съм се държал професионално. Славия предлага отлични условия за футболистите. Отборът има сериозни традиции, а този сезон постигна и наистина впечатляващи победи. Само ще се радвам, ако остана възможно по-дълго в тима, а защо да не спечеля и трофей с него. 
Крило от тунизийската Лига 1 преговаря с български клубове

Мумен Рахмани има солиден опит в елита на Тунис

Млад северномакедонски треньор преговаря с български клубове

Желанието на Александър Маскимов е да работи в България

Вратар си тръгна от Ботев (Вр)

Вижте подробности

Работна виза бави бразилец за Черно море

Вижте подробности

Официално: Юноша на Локо (София) подписа първи професионален договор

Ерик Манолков парафира с тима

Бившият халф на Черноморец (Бургас) Сайду Дембеле преговаря с клубове от efbet Лига и Втора лига

Той може да играе на всяка позиция в халфовата линия

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Иван Василев си тръгва от Локомотив (София)

Той е успял да намери човек на когото да продаде клуба

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки