В Боровец откриват новия сезон

Зимният курорт става на 120 години

В Боровец откриват новия сезон

На Боровец тече подготовка за старта на новия зимен сезон. “Ще празнуваме началото на ски сезона по нов начин и график, водейки се от опита на големите курорти по света. Отсега нататък няма да се обвързваме предварително с обявяването на дата за официалното откриване на ски сезона. Ще отворим ски зоната възможно най-рано, когато падне естествен сняг или паднат температурите, така че ние да може да направим сняг. Който и да е денят на откриването на ски зоната, традицията лифт картите да са намалени в този ден остава.

Дневните карти за възрастни ще са с 50% намаление, а за децата - безплатни. Безплатно ще е също нощното каране, както и уроците за деца до 12г. и начинаещи. През новия сезон ще запазим цените на лифт картите. Ще ги обявим официално на уебсайта в най-скоро време, като ще добавим нови опции и комбинации, насочени специално към семействата с деца.” – обяви Люба Кленова, маркетинг директор на

На 27 декември стартират тематични партита в духа на Коледно-новогодишните празници. Детайлите ще бъдат обявени на сайта на Боровец и в социалните мрежи. Празничното настроение в Боровец ще бъде подсилено от спортни игри и състезания, фрийстайл демонстрации, безплатни уроци и много други забавления за гостите на курорта.

Едновременно с това ще стартира и честването на 120 години от създаването на Боровец през 1896 г. Цялата 2016 г. ще мине под знака на тази завидна годишнина. Заедно с Община Самоков, “Бороспорт” и Съюзът на хотелиерите в Боровец планират много събития и инициативи, с които да напомнят и разкажат за дългата активна история на първия планински курорт в България, създаден от Княз Фердинанд и царското семейство като ловна резиденция, и развит като международен ски център през 70те и 80те години благодарение на успехите на българската ски легенда от Самоков – Пепи Попангелов, и усилията на баща му – Петър Попангелов старши.

“Бороспорт” вече започна да подгрява привържениците си с игри в Инстаграм.  “За да почетем празника, в различни игри в рамките на следващите месеци ще подарим 120 лифт карти. Споделете този пост на стената си и последвайте нашия инстаграм профил @myborovets! Един от споделилите, ще спечели двудневна лифт карта за предстоящия ски сезон.”- обяснява Люба.

Само температурите да паднат, снегът е гарантиран. 160 оръдия за сняг ще осигуряват заснежаване на над 60 процента от ски зоната. Удоволствието през деня продължава и вечер: осем осветени писти предоставят отлични възможности за нощно каране. От 18 до 22 часа на разположение на всички скиори и бордисти ще бъдат писти „Мартинови бараки 1, 2, 3 и 4”, „Рила”, „Иглика”, „Ротата”, път „Ситняково“. 

След успеха на Европейската купа за мъже през 2014 година, през 2016 г. Боровец ще посрещне Европейската купа при дамите, втора част на своеобразен Европейски тур в
България, стартиращ няколко дни по-рано със спускания в дисциплината слалом в Пампорово.

На 12 и 13 февруари Боровец ще стане арена на елитния професионален ски спорт в дисциплината гигантски слалом.

Пантърс спря пропадането в седмия мач, за да вдигне Стенли Къп

Едмонтон беше на крачка от исторически обрат от 0:3, но остана с празни ръце

Седми мач ще реши съдбата на купа "Стенли"

Вижте подробности

Едмънтън намали преднината на Флорида във финала на НХЛ

Серията е 2:3

Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки