1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Берое детронира Черно море след дузпи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Берое детронира Черно море след дузпи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Марчин Буркхард единствен изпусна от бялата точка, Берое е полуфиналист и разклати стола на Никола Спасов

Берое детронира Черно море след дузпи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Берое детронира носителя на Купата на България Черно море след дузпи в третия четвъртфинал за Купата на България. След доста анемични 120 минути без гол, отборът на Петър Хубчев спечели при дузпите с 5:3, като в грешник за „моряците” се превърна резервата Марчин Буркхард, който единствен изпусна от бялата точка.

Така Литекс, Монтана и Берое са на полуфинал за Купата на България, а в четвъртък ЦСКА и Созопол ще определят последния полуфиналист. След днешната загуба и сдаването на трофея слуховете за смяна на Никола Спасов неизбежно ще се увеличат.

В редовните 90 минути головите положения се брояха на пръстите на едната ръка. Курьор не вкара от 3-4 метра след центриране от фаул, а Китанов изби шут на Делев след заучено статично положение. През втората част Иса стреля над целта след добра игра с глава на Божилов, а Милисавлевич нацели гредата с мощен изстрел извън наказателното поле.

В продължението Китанов лови фалцов удар на Делев над стената от свободен удар, после още един удар на Делев бе спасен от стража, а в самия край бившият нападател на ЦСКА и Пирин бе изгонен с втори жълт картон, но това не попречи на Берое да спечели при дузпите с 5:3.

Двубоят в Стара Загора започна с грешка на страничния рефер Атанас Бозев, който неправилно вдигна засада на Пенев на левия фланг. Първият удар в очертанията на една от двете врати дойде в 16-ата минута, когато Делев използва подхлъзване на Дани Георгиев и намери Иса, чийто нисък шут извън наказателното поле отиде право в ръцете на Китанов. След 20 минути игра дойде и втора грешка на същия страничен рефер, който вдигна флага след пас за Делев вдясно в пеналта.

Черно море рядко правеше повече от 3-4 паса поред, но напук на събитията досега изпусна най-чистото положение. Клок изведе идеално Курьор зад защитата, ала французинът не си спря изобщо топката. После Бекир Расим центрира остро от свободен удар, Кулибали се размина, а зад него Матиас Курьор от 3-4 метра до целта някак извади поне метър встрани, а Никола Спасов не вярваше на очите си.

След 30-ата минута съдията Кабаков извади картоните и декорира в жълто Паланков, Даниел Георгиев и Марк Клок от гостите, както и Иса от домакините за протест.

Най-добрият шанс за Берое преди почивката също дойде след статично положение. Пенев заучено пусна по земя от фаул за абсолютно непокрития Делев на границата на наказателното поле, но Китанов внимаваше и през купа от тела изби удара към долния десен ъгъл. Георги Динков с воле от въздуха насочи право в обятията на Китанов и гол през първата част не падна.

Още една спорна засада на Иса в началото на второто полувреме изнерви публиката. Том стреля силно, но право в ръцете на Китанов и бе заменен от Милисавлевич.

Божилов направи своя специалитет и надскочи съперник, за да продължи напред с глава за Иса, който се измъкна между двама и със сетни сили стреля малко над вратата.

Веднага след това Черно море организира контра чрез Курьор и Педро Еуженио, който се втурна отляво, Курьор разбута трима, но си затвори ъгъла и в крайна сметка шутът на Еуженио от малък ъгъл бе блокиран с крак от бранител.

Четвърт час преди края Делев центрира отлично от свободен удар, Елиаш бе съвсем сам на границата на вратарското поле, но остана леко под топката и успя само да прати високо над целта.

Берое нямаше късмет в 80-ата минута и снаряд на резервата Милисавлевич извън наказателното срещна близката лява греда, а Китанов не мръдна, но кълбото излезе в аут.

До края на редовното време амбициозен опит на резервата Райков от свободен удар мина опасно до гредата, но Пиргов бе преценил правилно, че няма смисъл да се намесва и мачът влезе в продължения, по подобие на първите два четвъртфинала.

Първите 15 минути от продължението предложиха много лежане и само един опасен удар на Делев над стената от пряк свободен удар, който бе предугаден от Китанов и вратарят лови.

Във второто продължение от 15 минути Китанов укроти шут на Делев под гредата, а нападателят си заслужи втори жълт картон с нарушение срещу Педро Еуженио и Берое игра в последните секунди с 10 души. Тогава и Траян Траянов бе близо до победен гол за гостите, но изпусна с глава.

При дузпите Китанов показа прекалена самоувереност и можеше да боксира удара от 11-те метра на Иво Иванов, но изпусна кълбото и то мина зад голлинията. Това се оказа много скъпа грешна преценка, защото след това Буркхард единствен направи пропуск от бялата точка, а Елиаш завърши безгрешните изпълнение за Берое – 5:3 за старозагорци и място на полуфинал, а Черно море бе детрониран.

В четвъртък след 17:00 на „Българска армия” ЦСКА и Созопол ще определят последния участник в полуфиналите.

ИЗВЪНРЕДНО: МС даде Герена на Столична община

Вижте подробности

Загуба с 1:9 за юношите на ЦСКА

Септември (София) разгроми „червените“

Потвърдено: ЦСКА без Хайнц срещу Берое

Вижте какво съобщиха „червените“

„Отбор на надеждата“ с тежък жребий

Вижте съперниците на тима ни в Homeless World Cup 2024

Рупанов: Благодаря на Септември и се радвам, че съм тук

„Със сигурност моята мечта е да се върна и да вкарвам за Левски“

Великов: Вкараха ни с 1 положение след почивката

„Нормално, с човек по-малко няма как да се случат нещата“

Митов: Доволен съм от трите точки, не и от играта

„Можеше да вкараме още голове“, заяви треньорът на Септември

Септември с нова победа, прати Хебър на дъното (ВИДЕО)

Столичани спечелиха с 2:1 след ранен червен картон и дузпа на „Лаута“

Равносметка: ЦСКА с рекордна селекция

Лиъм Купър стана №1 по заплата за всички времена