Бербатов: Щастлив съм в ПАОК, ще опитам да подобря рекорда на Стоичков

Нападателят отказа да коментира слуховете за интерес на Барселона към него

Бербатов: Щастлив съм в ПАОК, ще опитам да подобря рекорда на Стоичков

Българският нападател на ПАОК Димитър Бербатов говори на пресконференцията преди днешния мач на тима му срещу Борусия Дортмунд от Лига Европа. Митко разкри причината за постъпката си в мача срещу Габала, когато си тръгна ядосан от стадиона веднага след като бе заменен през втората част.

Доскоро бяхте контузен. Готов ли сте напълно за мача с Борусия (Дортмунд)?
- Да, 100%. Трябва ми само малко практика, но срещата ще е страхотна възможност за мен да върна формата си, а и треньорът да провери в какво състояние съм.

Делите рекорд с Христо Стоичков...(б.р. двамата имат по 34 гола в Евротурнирите) Сигурно ще искате да го подобрите тази вечер?
- Преследването на рекордите винаги е хубаво. Стоичков е един от най-добрите футболисти в България и света. Ще опитам да подобря рекорда. Но най-важното е отборът да играе силно. Ако го направи, съм сигурен, че ще имам възможност да вкарам. Хубаво е да имаш мотивация да подобриш рекорд. Ако това е последният ми мач в Европа, ще опитам да го направя.

Имате много млади съотборници. Какво ще ги посъветвате преди мача с Борусия?
- За мен футболът е забавление. Игра, на която се наслаждавам. Съветвам ги и те да правят същото, както и да мислят на терена. Да слушат треньора и да дават всичко от себе си. Борусия играе хубав футбол и очаквам да стане красив мач.

За последния мач на "Тумба" с Габала... Какво се случи, когато ви смениха?
- Няма проблем, ще ви кажа какво се случи. По време на мача почувствах болка в крака. Хората не ме познават - аз винаги искам да играя, да вкарвам, дори да чувствам болка. Когато треньорът ме смени, бях разочарован. Дори на моята възраст, искам да играя. Реакцията ми беше лоша. Говорих с треньора и няма проблем. Сгреших, треньорът е прав. Ако съм засегнал някого - нищо лично. Просто обичам футбола и искам да играя.

Каква е мотивацията на ПАОК, след като изгуби шансове за следващата фаза в Лига Европа?
- Мотивирани сме. Всеки трябва да има собствени цели и стимули. Имаме много талантливи играчи, за които това е възможност да се докажат.

Има интерес от други отбори към вас... Дори от Барселона?
- Щастлив съм в ПАОК и чувствам подкрепата на всички - на треньора, съотборниците, феновете и дори журналистите. Няма да е честно спрямо тях да говоря за бъдещето си. Правя всичко, за да помагам на отбора. Не мога да коментирам слухове, а само да се концентрирам върху работата си. Не мога да знам какво ще ми предложи бъдещето.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки