Христо Янев посвети победата на рожденика Гриша Ганчев и "перфектните" играчи

Всеки ще бъде фаворит срещу нас в полуфиналите, Гриша Ганчев е обвързан само с нас, не с Литекс, казва Янев

Христо Янев посвети победата на рожденика Гриша Ганчев и "перфектните" играчи

Треньорът на ЦСКА Христо Янев посвети победата над Созопол с 3:0 в четвъртфинала за Купата на България на благодетеля на отбора Гриша Ганчев, който днес празнува 53-и рожден ден. Янев заяви, че Ганчев не е обвързан с Литекс и не се притеснява за бъдещето на ЦСКА. Пред „армейците” няма поставена цел да спечелят Купата.

„Поздравявам момчетата, защото бяха перфектни. Тази победа е за тях, тази победа е за човека, който се грижи за нас – Гриша Ганчев. Той има рожден днес, тази победа е за него. Резултатът е 3:0, мачът се играе 90 минути. Изхождаме, че трябва да очакваме всичко и затова забавихме смените, те се оказаха сполучливи и победихме категорично. Целта за Купата я няма пред нас все още. Ние имаме цел в първенството, тези мачове за Купата са бонус. Трябва да бъдем реалисти. Останаха три отбора от професионалисти и ще ни бъде много трудно. Не ми е минавало през ум, че може да отпаднем. Гледахме Созопол в 10 поредни мача, бяхме разучили и най-малките детайли за тях. Цялото старание и мотивацията до края даде резултат”, заяви Янев на пресконференцията след мача.


Няма да правим трагедия ако отпаднем. Приемаме напълно сериозно мачовете, но няма да правим трагедии, ако отпаднем”, добави той.



А на въпрос дали ще има конфликт на интереси, ако ЦСКА се падне с Литекс, отговори:

„Гриша Ганчев няма обвързаност с Литекс, има обвързаност само с нас”.

Пред „Диема Спорт 2” той коментира, че играчите му са били „перфектни” при успеха с 3:0 над Созопол.

„Прекрасна игра от нашите футболисти. Направихме най-доброто, на което са способни и заслужено победихме. Нито за секунда не съм се съмнявал в крайния победител. Бяхме уверени от самото начало, бяхме проучили добре Созопол, момчетата бяха перфектни днес и благодарение на техния труд и себераздаване победихме”.

ЦСКА ще бъде в ролята на аутсайдер срещу когото и да било измежду Литекс, Монтана и Берое на полуфинала, смята наставникът на „червените”.

Не сме в положение да предпочитаме когото и да било. Четири много силни отбора, три от тях професионални, който и да се падне от тях се очертава като фаворит в мача. Страхотно представяне от футболистите. Несериозно е да говорим за съперник, това са професионални отбори на много добро ниво. И трите отбора са фаворити и трябва да се раздадем докрай, за да продължим. Не можах да гледам мача на Литекс с Левски, но Литекс, Берое и Монтана са силни отбори, топ отбори в А група и трябва да се притесняваме от тях”.



Янев не е доволен от това, което е постигнал досега като треньор и се надява на големи успехи в бъдеще.

„Имаше много по-сериозни мачове през годината, постигнахме заслужени резултати и се надявам да продължим в тази посока. ЦСКА е сред четирите най-добри отбора за Купата на България. Аз имам много още да се развивам като наставник. Още нищо не съм постигнал, което да ме задоволи засега. Пред отбора има много светло бъдеще, на тези момчета им предстои да играят голям футбол. Имаме да направим неща, с които да сме готови за пролетния полусезон. Целият спортно-технически план, голямо старание, голямо раздаване и резултатът е налице. Много неща научих, всичко от тази страна на тъчлинията е много по-различно и вече съм забравил, че съм играл футбол, гледам да говоря какво виждам като треньор. Да сме живи и здрави и да продължаваме да работим така добре”.

Публиката на ЦСКА също получи похвали от Христо Янев.

Феноменална публика, феноменална подкрепа, благодаря им от цялото си сърце. Подкрепиха ни в най-трудните моменти и тази победа е и за тях. На първо време ще се порадваме на победата, че момчетата бяха непобедими тази година. Стараха се много, запазиха мотивацията до последната секунда в днешния мач и това ги издига много в моите очи. Имаме ясна идея за това, което ни предстои. Здраво стъпили на земята сме и трябва да преценим реално плюсове и минуси на всичко, което сме направили. Единственото, което ме притеснявам е свързано с тренировъчния процес, Ако почна да мисля за неща, които не са свързани с работата ми, няма да съм ефективен”, отказа треньорът да говори за бъдещето на клуба.

„Ще има яснота за всичко, което ще се случва в ЦСКА. Вие ще го разберете първи, просто оставете играчите да се радват на този успех”, добави той по темата, след като феновете на ЦСКА скандираха името на Гриша Ганчев днес.

„На този етап единственото ми притеснение е свързано всички да са здрави и когато започне полусезона, пак да е пълна със здрави футболисти. Ние имаме нужда от нови футболисти”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки