Ърни Стюърт беше назначен за спортен директор на Филаделфия Юниън

"Много хора ме питаха каква ще бъде моята следваща стъпка след периода ми в АЗ Алкмаар, защото това е достатъчно високо ниво"

Ърни Стюърт беше назначен за спортен директор на Филаделфия Юниън

Бившият футболист от националния отбор на САЩ Ърни Стюърт беше представен като спортен директор на отбора на Мейджър-лигата Филаделфия Юниън. Задачата му е да внесе ред във футболните операции в клуба, след като е натрупал 10-годишен опит в подобен род дейност в Холандия. Стюърт има 101 мача и 17 гола за САЩ, а най-дълго се е задържал на поста спортен директор на АЗ Алкмаар от елита на холандския футбол. 

 

"Много хора ме питаха каква ще бъде моята следваща стъпка след периода ми в АЗ Алкмаар, защото това е достатъчно високо ниво. Аз винаги съм казвал, че моята амбиция е да се върна в САЩ и да направя нещо за футбола в страната, да помогна за изграждането на нещо по-голямо, коментира бившият полузащитник. 

 

Официално той беше назначен на 26-и октомври, но до вторник не демонстрираше никаква активност до вторник, два дни след края на последния сезон в МЛС, който завърши със спечелването на титлата от Портланд Тимбърс на финала срещу Калъмбъс Крю. 

 

Филаделфия Юниън завърши през изминалото първенство на 9-о място в Източната конференция и пропусна плейофите за титлата за пети път в последните 6 години, откакто влезе в МЛС. Задачата пред Стюърт е да даде нов курс на развитието на клуба- при подбора на играчите и тяхното развитие, както и при анализа на чисто футболни ситуации. Освен това, той ще отговаря и за новооткритата футболна академия на клуба и сателитния отбор Бетлеем Стийл ФК.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки