Монтана и Ботев приключиха 2015 г. с равенство на „Огоста” (ВИДЕО)

Срещата завърши при резултат 1:1, Кокала изпусна да запише първа победа

Монтана и Ботев приключиха 2015 г. с равенство на „Огоста” (ВИДЕО)

Монтана и Ботев (Пловдив) завършиха при равенство в предпоследния двубой от 20-ия кръг на А група. Срещата се проведе на стадион „Огоста” и завърши при резултат 1:1.

 

Първи откриха домакините с гол на Атанас Илиев. Равенството бе възстановено от Лъчезар Балтанов. И двата гола паднаха през второто полувреме.

 

С тази точка Монтана събра 14 точки, а „канарчетата” – 20.

 

За разлика от емоциите във вчерашния двубой на „Герена” между Левски и Литекс, днес на „Огоста” бе спокойно като на симфоничния концерт, излъчван всяка година на 1-и януари.

 

Първата част започна в добро, динамично темпо, но постепенно играта „замря”. Качеството, което предложиха съперниците, не беше особено на ниво.

 

По-интересните положения бяха създадени от гостите от Пловдив. „Канарчетата” владееха повече топката, като бяха по-активни по десния фланг. Отборът на Монтана трудно организираше атаките си, футболистите на треньора Емил Велев не успяха да намерят начин да пробият добре подредената защита на Ботев.

 

В 7-ата минута Грегър Нелсън завърши добра атака с плътен удар от границата на наказателното поле, но вратарят Христо Иванов се намеси стабилно. Малко след това Даниел Генов пробва късмета си с удар с глава, но прати над напречната греда.

 

Най-чистото и опасно положение за Монтана се случи в 38-ата минута. Ветеранът Здравко Лазаров отправи техничен удар извън наказателното поле, като насочи топката в левия горен ъгъл на Виктор Голас, но бразилецът показа рефлекс и изби.

 

Домакините започнаха по-агресивно второто полувреме и това даде резултат. В 58-ата минута Монтана откри след добра атака. Здравко Лазаров излезе на добра стрелкова позиция пред наказателното поле, но сви топката и се върна малко назад. Веднага пусна към Борислав Балджийски, който напредна и отправи успоредно на голлинията центриране.Нападателят Атанас Илиев бе на мястото си и от около два метра вкара в празната врата.

 

Ботев обаче не се предаде и възстанови равенството в 72-ата минута. Топката бе центрирана от ъглов, вратарят Иванов увисна под топката, Тодоров не успя да изчисти и позволи на Лъчезар Балтанов да шутира с десния крак и да се разпише.

 

При този резултат завърши двубоя, а Емил Велев пропусна да запише първия си успех начело на Монтана. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки