Локо (Пд) измъкна точка от Берое в последния мач за годината (ВИДЕО)

Старозагорският тим приключва на трето място полусезона

Локо (Пд) измъкна точка от Берое в последния мач за годината (ВИДЕО)

Берое ще зимува на трето място в "А" група след равенство 1:1 над Локомотив в Пловдив в среща от 20-и кръг. Старозагорският тим събра 34 точки в актива си и изпревари Литекс, който е с една по-малко.

Двубоят на "Лаута" бе динамичен, но с много малко положения пред двете врати. Повечето от тях бяха за домакините, но вратарят Благой Макенджиев на няколко пъти спаси Берое.

На трибуните бе и националният селекционер Ивайло Петев, който изгледа срещата.



Още в четвъртата минута домакините можеха да открият. Тогава обаче първата си отлична намеса направи техният вратар Макенджиев, който спаси удар от няколко метра на Дани Кики.

До края на първата част и двата отбора не предложиха нищо градивно и нямаше никакви сериозни опасности. Тунчев имаше шанс да стреля с глава, но ударът му мина над вратата.



Второто полувреме започна както и първото - с изключително спасяване на Макенджиев. Този път с една ръка той отби удар с глава на Тунчев.

В 55-ата минута дойде звездният миг на Георги Динков. От границата на наказателното поле, той разстреля вратаря на домакините като топката рикошира и в горната греда. Това бе първото му попадение в "А" група като досега той се бе разписвал само в турнира за Купата на страната.



Берое пропусна да удвои аванса си 15 минути преди края, когато след добра контра Елиаш бе съвсем близо до това да изведе Андонов сам срещу Макенджиев.

От нищото, без да успеят да наложат сериозен натиск, домакините съумяха да изравнят минута преди края на редовното време.



Тогава направилият силен мач Александър Тунчев свали топката в наказателното поле към Дани Кики, който се ориентира добре между няколко играчи в зелено и реализира за 1:1.



Шампионатът ще се поднови след 20-и февруари.



ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки