1. Novsport
  2. Други спортове
  3. Кралев: Спортът не е само медали, нужен ни е успешен пример за децата ни

Кралев: Спортът не е само медали, нужен ни е успешен пример за децата ни

Министърът връчи наградата за Отбор на годината на националния ансамбъл по художествена гимнастика

Кралев: Спортът не е само медали, нужен ни е успешен пример за децата ни
„Благодаря на всички, които прославиха страната ни на Европейски и Световни форуми. Не трябва да забравяме обаче, че спортът не е само медали. Българските деца имат нужда от вашия пример, за да пристъпят прага на спортните зали и стадиони и да възпитаме нови шампиони“, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в поздравлението си към присъстващите на церемонията за връчване на наградите „Спортен Икар“ 2015.

Според министър Кралев българският спорт изпраща една нелека година, но въпреки трудностите е записал и много успехи, което е повод за оптимизъм за предстоящата олимпийска 2016-та година. „Убеден съм, че на сцената днес се качиха някои от бъдещите олимпийски медалисти“, добави той.

Министър Красен Кралев връчи наградата за Отбор на годината на националния ансамбъл по художествена гимнастика. Двамата с Николай Божинов, председател на УС на Фондация „Български спорт“, връчиха големият приз за Постижение на годината на националния отбор по волейбол (мъже).

Наградите „Спортен Икар“ се провеждат под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Събитието се състоя за 24-ти път, а организатори са му Фондация „Български спорт“ и Българският олимпийски комитет. От името на фондацията и председателя на БОК Стефка Костадинова награди получиха носителката на бронзови медали от СП по борба и Първите европейски игри в Баку Тайбе Юсейн, младата надежда на тениса Адриан Андреев, алпинистът Боян Петров, шампионките по бадминтон от Европейските игри в Баку Габриела и Стефани Стоеви, петкратният световен шампион по бойно самбо Марко Косев, джудистът Денислав Иванов, спечелил световна и европейска титла за кадети, европейският шампион по бокс Даниел Асенов, европейската вицешампионка на троен скок Габриела Петрова, европейската вицешампионка по спортна стрелба Антоанета Бонева, световната и европейска шампионка на 200 м кану Станилия Стаменова, Денислав Коджабашев, спечелил първо място на Световните игри за хора с увреждания в тениса на маса. Приз за шампионско дълголетие получи капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов, а Любомир Ганев и журналистът Сашо Йовков бяха отличени по повод техните кръгли годишнини. Стефка Костадинова награди и изтъкнати членове и деятели на Олимпийското движение.
Кошмар на Световното по колоездене в Цюрих

Швейцарска колоездачка загина след падане на старта

ММС ще подсигури подготовката и участието на щангистите на Световното

Вижте подробности

Нови скандални разкрития за Българска спортна федерация по шахмат

Вижте какво разказа разжалваният член на УС Георги Чернев

Стефани Стоева и още двама българи преодоляха квалификациите в Хърватия

Вижте подробности

Николас ван дер Мерве зае 81-во място в общия старт на Световното първенство

Вижте подробности

Преоткрийте София и Пловдив с Fibank и Share A Scoot

Клиентите на Fibank вече могат да използват услугата Share A Scoot с 50% отстъпка

Кандидат за шеф на МОК с революционна идея

Вижте какво предлага Хуан Антонио Самаранч Джуниър

Испанец е световен шампион в бягането по часовник при мъжете до 23 години

Йордан Петров с 57-мо място

Бургас приема Европейски фестивал по гимнастика "Golden Age Gym Festival 2024"

Вижте подробности