Кирил Домусчиев: Няма да взимаме нови през зимата

Има голям интерес към Натанаел, той много прилича на Жуниор Кайсара, смята собственикът на Лудогорец

Кирил Домусчиев: Няма да взимаме нови през зимата

Собственикът на Лудого­рец Кирил Домусчиев разкри, че клубове от чужбина следят изявите на левия бек Натанаел Пимиента. Бразилецът пристигна в Разград през ля­тото от Атлетико Паранаензе, като за правата му бяха платени около 1,4 милиона ев­ро. Високият едва 166 санти-метра футболист започна трудно, но впоследствие се утвърди в състава. Той изпък­на с бързина, непрестанни пробиви по фланга, прекрасно центриране. 24-годишният за­щитник бе неудържим и обез­личи двама от най-силните иг­рачи в А група - Данило Асприя от Литекс и Грегъри Нелсън от Ботев Пд. Прекрасните му изяви бяха забелязани от скау­ти на Реал Мадрид, като според ав­торитетното мадридско из­дание "Марка" името му е би­ло в списъка с обсъжданите за нов ляв бранител, но шансове­те за трансфер не са големи заради липсата на европейски паспорт.

"Повечето хора пишеха и говореха за футболистите от лятната ни селекция. Каза­ха, че са ментета. Но аз като гледам, Натанаел играе силно и интересът към него е доста голям от много клубове. За мо­мента обаче нямаме намере­ние да го продаваме. Мисля, че той не малко, а доста прили­ча на Жуниор Кайсара", заяви благодетелят на Лудогорец пред "Тема Спорт".

Домусчиев добави още, че отборът едва ли ще привлече нови футбо­листи през зимата. Треньорът Георги Дерменджиев преди края на шампионата ка­за, че разградчани се нуждаят от най-много един играч.

"Не смятаме да взимаме нови. В игра ще влезе Сисиньо, който знаете, че не играеше не по­ради друго, а защото имаше травма и заради проблема, че разполагаме с повече от три­ма играчи извън Европейския съюз. Но след като Вандерсон взе български паспорт, реших­ме този проблем. Така че ще видите още един добър бек", обясни още председателят на КРИБ.

Той коментира и завръща­нето на Георги Дерменджи­ев на треньорския пост. В началото на кампанията на­чело на разградчани бе Бруно Рибейро, но португа­лецът сдаде поста си още през август на Ераносян. Наставникът, извел Локо Пд до шампионската титла през 2004 година, изкара бли­зо три месеца в Разград, преди да предаде щафета­та на Дерменджиев.

"Никога не съм казал, че Го­шо Дерменджиев е лош трен­ьор, въпреки че имаше какви ли не писания през пролетта, до­като той водеше отбора. Че­тох какви ли не коментари и мнения за него. Но в крайна сметка той се доказа", завър­ши Кирил Домусчиев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки