Ван Гаал вкара Манчестър Юнайтед в най-лошата серия от четвърт век насам (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стоук Сити нанесе четвърта поред загуба на „червените дяволи” и първа от 19 мача на Boxing Day

Ван Гаал вкара Манчестър Юнайтед в най-лошата серия от четвърт век насам (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед инкасира дебютно поражение на Boxing Day от 19 мача насам, при 18 победи в периода, след като загуби с 0:2 визитата си на Стоук Сити от XVIII кръг на английската Висша лига.

Така „червените дяволи” на Луис ван Гаал останаха без успех в седем поредни срещи, а това е и най-лошата серия на тима от сезон 1989/90, когато поредицата без успех включва 11 мача.

Холандският специалист, който е под огромно напрежение заради слабите резултати, реши да остави на пейката капитана Уейн Рууни заради „тактически съображения”, довели в крайна сметка до четвърто поред поражение на отбора. Нещо, което не се бе случвало от 1961 г. насам.



Първият двубой от Висшата лига след Коледа се игра пред 27 426 на стадион „Британия”, които останаха доволни от видяното, защото още в 19-ата минута получиха подарък от Мемфис Депай.

Холандецът сгреши детински при един пас с глава назад и на практика подаде към Глен Джосън, който от своя страна изведе Боян Къркич и той нямаше как да сгреши – 1:0.



Впоследствие домакинските фенове заявиха с песен на Ван Гаал, че „ще бъде уволнен на сутринта”, докато над холандеца имаше транспарант с формуляр за освобождаване от поста, държан от човек с маска на Жозе Моуриньо.




Това обаче не бе всичко, защото в 26-ата минута, след един свободен удар, топката се озова у Марко Арнаутович, а той от границата на наказателното поле майсторски я прати неспасяемо в горния ъгъл за 2:0.




Веднага след попадението в социалните мрежи зевзеци отбелязаха, че голът е показал „липса на уважение към Луис ван Гаал”, тъй като последният обвини медиите именно в това на кратката си пресконференция преди срещата. Други пък прогнозираха, че холандецът ще бъде уволнен още на почивката и това ще бъде подаръкът им за „Boxing Day”.



Денят продължи да става все по-лош за Манчестър Юнайтед, понеже малко след изтичането на 35-ата минута Борян изведе Марко Арнаутович сам срещу вратаря, но този път ударът на австриеца мина на сантиметри от гредата.

В 40-ата минута, докато Арнаутович бе на земята, гостите не извадиха топката и Антони Марсиал опита шут от воле, но много неточно.

Малко преди почивката юношата на гостите Райън Шоукрос, който е капитан на „грънчарите”, пробва да си вкара автогол, а веднага след това същото стори и Глен Джонсън, ала и двамата се разминаха само с ъглови удари.




На почивката Луис ван Гаал опита да промени нещата и пусна на терена Уейн Рууни, но това не доведе до очаквания импулс и момчетата му не показаха нищо по-различно след подновяването на играта.

Домакините очаквано се затвориха в своята половина и спокойно изчакваха на контраатака, поне до 64-ата минута, когато Рууни се измъкна в пеналта и намери непокрития пред вратарското поле Маруан Фелайни, който обаче от непосредствена близост стреля в обсега на Джак Бътланд и последният спаси.



Последваха две добри намеси на колегата му Давид де Хеа, а в 85-ата минута отново той трябваше да се намесва решително, защото Антони Марсиал проби добре и отправи хубав удар.



В 91-ата минута и Хуан Мата стори същото, но от малък ъгъл, а Бътланд за пореден път показа класа и на практика отказа гостите дори от точката.

Така те загубиха и останаха с 29 в своя актив, като имат с едва три повече от Стоук Сити и се намират извън топ 5.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки