Ван Гаал: Ако играчите и шефовете пожелаят, мога и сам да си тръгна

„Трябва да почакаме, за да разберем дали оставам. Не посмяхме да играем футбол, момчетата се стараят”

Ван Гаал: Ако играчите и шефовете пожелаят, мога и сам да си тръгна

„Не посмяхме да играем футбол преди почивката. Второто полувреме бе доста по-силно за нас, но все пак не създадохме достатъчно положения.”

Това каза Луис ван Гаал след четвъртата поредна загуба на Манчестър Юнайтед във всички турнири. Неговите възпитаници паднаха с 0:2 от Стоук Сити и останаха без победа в седем двубоя, което се случва на „червените дяволи” за първи път от 25 г. насам.

„Вкараха ни два гола, после дойде почивката, поговорихме си и след нея заиграхме по-добре. В крайна сметка можем да кажем, че вярата ни се завърна, защото след паузата изглеждахме по-силни. Проблемът ни обаче е, че не вкарахме гол, а трябваше”, коментира холандецът, който има договор с Манчестър Юнайтед до 2017 г., но според мнозина съвсем скоро ще бъде уволнен. Той бе запитан и защо реши да остави Уейн Рууни на пейката срещу Стоук Сити, като отговори така:

„Виждам, че момчетата се опитват да се представят на ниво. Обстановката обаче е много трудна за тях. Първо, защото трябва да спечелят на всяка цена и второ, понеже има огромно напрежение. За мен това е и причината да не смеем да играем футбол. Големият ни проблем е точно напрежението, аз опитах всичко, но напрежението става все по-сериозно.”



Дали смята, че може да се справи с тежката ситуация:

„По-трудно е, защото аз съм част от тази серия с четири загуби. Трябва да се опитам, но по-важното е футболистите да се справят с това, защото те са тези, които играят на терена.”

Относно прекратената от него пресконференция заради слуховете, че ще бъде заменен от Жозе Моуриньо:

„Разбрали сте ме грешно. Аз не съм наранен от писанията в медиите, защото съм свикнал с всичко това. Просто казах, че информациите не отговарят на истината.”

Дали все още чувства подкрепата на босовете и ще остане ли на „Олд Трафорд”:

„Сега ситуацията вече е различна. Все пак загубихме четвърти пореден мач. Затова ще трябва да почакаме, за да разберем. Искам първо да говоря с шефовете и с футболистите. Ако те пожелаят, мога да напусна. Не винаги клубът трябва да ме уволнява, понякога си тръгвам сам. Това обаче е тема, която не смятам да дискутирам с медиите.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки