Левски преговаря с двама бранители

Става въпрос за Сергей Политевич и Александър Александров

Левски преговаря с двама бранители

Треньорът на Левски Стойчо Стоев иска да подсили отбора не с един, а с двама централни защитници.

Така той смята да реши задаващите се проблеми в отбрана заради очертаващото се напускане на Аймен Белаид. Главният набелязан от сините е беларуският национал Сергей Политевич. Капитанът на Динамо Минск става свободен агент на 1 януари и е апетитна хапка за доста отбори от бившата съветска република. Той е под №1 в списъка на Стойчо Стоев за привличане на стопер.

Политевич е роден на 9 април 1990 година. Започва кариерата си в Нафтан. През пролетта на 2007 година изиграва 11 шампионатни двубоя, в които бележи един гол. Това се оказва достатъчно на Криля Советов, за да откупи правата му. В Русия обаче нещата на Сергей не потръгват и той така и не изиграва официален мач в първенството за този тим. Затова през сезон 2009/10 е преотстъпен отново на Нафтан.

От 2011-а е част от Динамо Минск. През това време изкачва и всички стъпала на националните формации - има 31 двубоя за младежите, както и 9 за олимпийския тим на страната си. От лятото на 2014-а е част от А националния отбор на Беларус - има седем срещи, като три от тях са в квалификациите за Евро 2016 срещу Испания, Словакия и Македония.

През настоящата кампания Политевич е участвал в 22 шампионатни двубоя, а Динамо е втори в класирането след БАТЕ Борисов. Общо за тима от Минск е участвал в 173 мача за първенство, в които е реализирал 10 попадения. Левски вече е изпратил конкретна оферта до мениджърите му и изчаква техния отговор. Освен с Политевич сините са в постоянен контакт и с бранителя на Лудогорец Александър Александров.

Той също става свободен агент на 1 януари. На "Герена" са уверени, че ако националът не получи оферта от чужбина, то ще започне подготовка със сините на 7 януари. Опция за от лятото е Георги Терзиев, когато ще стане свободен агент.

В момента Левски разполага само с един централен защитник - Максимилиан Карнер. Юношата Деян Иванов е контузен, Белаид е пред договор с Родъръм, а Йордан Милиев все още не е получил предложение да остане и за пролетта.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки