Сензациите в пресата: Левски вдига двойно тавана за заплати, иска Кишада

И Палермо е вариант за Асприля, Терзиев остава в Лудогорец до лятото, Славия освобождава Петър Атанасов

Сензациите в пресата: Левски вдига двойно тавана за заплати, иска Кишада

Сензациите в родната спортна преса на 29 декември, вторник, 2015 година:

24 часа: НАП и банка държат решението за оздравяването на ЦСКА

НАП, Инвестбанк и Тодор Иванов Иванов държат решението за евентуалното приемане или неприемане на оздравителен план в ЦСКА. НАП се явява единственият кредитор от клас 3 според действа­щия закон у нас. Банката е единственият в клас 1, а Тодор Иванов от Ловеч е също сам от клас 5.

Според действащите разпоредби план за оздра­вяване може да се приеме единствено при едино­душно решение от класовете кредитори, които са по закон. Във всеки един от тях решението се взе­ма с обикновено мнозинство.

Така тези три класа, където има единствен пред­ставител, могат да откажат всяко едно предложе­ние за оздравяване.

Тодор Иванов Иванов се явява в борда на „Пе­трол" на Гриша Ганчев и фигурира и в регистрация­та на фК ЦСКА с изпълнителен директор Пламен Марков, който не бе допуснат да участва в първен­ството от БФС.

Последният шанс е общо събрание на всички кре­дитори, което да вземе решение.

Труд: Левски вдига двойно тавана за заплати


Левски е готов да вдигне двойно тавана за заплати, но само ако открие качествен нападател и атакуващ халф на пазара.

През юли председателят на управителния съвет Иво Тонев обяви максимални месечни възнаграждения от 6 000 евро. Сега клубът е склонен да предложи и 12 000 на класен офанзивен играч, но избран все още няма.

За зимни трансфери се планират поне 400 000 евро, като сумата може да се повиши до 600 000 в зависимост от ситуацията. Левски възнамерява да компенсира разхода с продажба на Божидар Краев в Англия на кота около 1 млн. евро. Ако сделка не стане сега, то ще се разчита на летен трансфер или печалба от евротурнирите наесен.

Успоредно „Герена“ ще освободи доста средства от месечния бюджет за заплати. Предстои раздяла с трима, които получават тавана - Аймен Белаид, Умар Диаби и Линел Китамбала. С двамата нападатели вече се преговаря за скъсване на договорите, след като бяха привлечени през лятото, а контрактът на защитника изтича. Диаби и Китамбала дори минаха максимума чрез бонуси.

Меридиан мач: Левски иска жокер на Лудогорец

Левски откри така желания номер 9 сред резервите на Лудого­рец. „Меридиан Мач" научи, че „сините" имат желание да привлекат на „Герена" Жуниор Ки­шада. Бразилецът има само 4 мача в „А" група от началото на сезона и в Разград общо взето не го броят за жив. Именно поради тази причина старши тре­ньорът на Левски Стой­чо Стоев се е свързал с хора от управата на Лудогорец, за да ги раз­пита при какви условия Кишада може да дойде на „Герена".

Нападате­лят има договор с „ор­лите" и Левски ще трябва да плаща за правата му. Предвид статута на бразилеца в Лудогорец, той със си­гурност няма да струва много пари на „сините".

От „Герена" разкриха, че Стойчо Стоев търси именно нападател с ка­чествата на Кишада - бърз, комбинативен и с прилична успеваемост пред гола.

Очаква се в началото на януари да има раз­витие около евентуален трансфер на бразилеца в Левски. До момента обаче „сините" не успя­ват в опитите си да привлекат играчи от Разград. Според запоз­нати от началото на се­зона от „Герена" са об­съждали евентуалното привличане на Алек­сандър Александров, Витиня, Георги Терзиев и Мишо Александров.

На този етап първите двама имат шанс за трансфер в Левски още през януари, защото не са преподписали дого­ворите си, които изти­чат в края на месеца. Този шанс обаче не е особено голям.



Тема спорт: Палермо също вариант за Данило Асприля

Още един отбор от Серия А проявява интерес към звез­дата на Литекс Данило Мо­рено Асприя, разбра „Тема Спорт". Става въпрос за Па­лермо, където играе българ­ският национал Ивайло Чочев. Тимът от остров Сици­лия се нуждае именно от флангови играч. С оглед на очакващото се изваждане на ловчанлии от А група, ръко­водството на клуба със си­гурност ще побърза да про­даде играча. На този етап няма промяна в цената му -около 3 милиона евро. Колум­биецът е силно желан и от Болоня. Италианците са го­тови да броят за него 1,5 ми­лиона евро.

Малко след като напусна оранжевите, старши тре­ньорът на Стяуа Лауренциу Регекампф също обяви, че Ас­прия попада в плановете му. Той познава отлично каче­ствата на играча, но и тук цената засега стопира евен­туален трансфер.

В същото време стана яс­но, че доста от младите играчи на ловчанлии са изра­зили желание да останат в тима и ако бъде потвърдено изваждането му от елита. Отборът продължава да няма старши треньор, след като Люпко Петрович бе сложен само за три мача и си тръгна. Почти сигурно на 8 януари, когато е първата тренировка на оранжевите, те ще бъдат изведени от наставника на дубъла Ста­мен Белчев и Евгени Колев. Те бяха в щаба на Петрович. Ако все пак Литекс бъде вър­нат в А група, тогава ще бъ­де търсен друг треньор, ка­то опции са Люпко и Златомир Загорчич.

Тема спорт: Терзиев остава поне до лятото

Националът Георги Тер­зиев ще остане в Лудого­рец поне до края на сезона, разбра "Тема Спорт". 23-годишният футболист има контракт с клуба до лято­то, като засега не успява да постигне договорка за подновяването му. Двете страни от близо два месе­ца водят преговори, но все още имат големи разминавания относно параметри­те и продължителността на споразумението.

Преди коледните празници ръко­водството е отправило финална оферта към игра­ча. Очаква се в близките дни Терзиев да даде своя отговор. Независимо дали той е положителен или от­рицателен, бранителят ще остане в клуба до лятото. Спортно-техническото ръ­ководство няма намерение да го продава през януари, тъй като така рискува да остане без защита. Както е известно, зелените вече отказаха да задържат Александър Александров, чийто договор е до 31 дек­ември. Така Георги Дермен­джиев разпо­лага още само с Моци и мла­дия Венци Кер­чев.

Ситуация­та с Терзиев се следи от ня­колко чужде­странни клу­ба, както и от Левски, До мо­мента през кампанията бившият фут­болист на Черноморец, за когото Лудо­горец плати около милион през лятото на 2013 годи­на, има 12 ма­ча в А група и 1 попадение.

Тема спорт: Славия освобождава Петър Атанасов

Славия ще се раздели с един от нападателите си, разбра "Тема Спорт". Новият старши треньор на белите Александър Тарханов не възнамерява да разчита на Петър Атанасов. През есен­та той записа 15 мача в А група, без да отбележи гол.

Атанасов дойде на "Овча ку­пел" през сезон 2014/15 от Раковски, където в 14 двубоя в „Б” група бе реализирал 13 по­падения. Играл е още в Ботев Пловдив, Черноморец Бургас и Брестник. Очаква се в нача­лото на януари Славия да продаде в чужбина един от основните си футболисти - Жереми Манзоро.

Петър Атанасов пък вече е попаднал в плановете за зимна селекция на втородивизионния Локомотив Горна Оряховица. Железничарите гонят промоция в елита и старши треньорът на тима Сашо Ангелов иска да увеличи нападателната мощ на със­тава си.

За тази цел наставникът се е насочил и към още един нападател - Петър Димит­ров, бившия футболист на ЦСКА, който вкара гол на Ливърпул в София през 2005 година. През есента той стана голмайстор на Б група с 12 попадения за Локомотив Мездра. Димитров обаче напусна тима, който е в сери­озна финансова криза.

Ангелов иска да засили кон­куренцията на Тихомир Кънев в атака. Той реализира шест пъти в Б група, като вкара и 4 попадения за Купата на Бъл­гария през есента.

Тема спорт: Локо (Пд) си връща и Веселин Марчев

Локомотив Пловдив е на път да си върне още един бивш футболист. След като преди дни черно-белите се договориха със защитника Мартин Кавдански, сега на "Лаута" се очаква да акости­ра Веселин Марчев, който е юноша на смърфовете.

Шефовете на Локо вече са влезли в преговори с Марчев. Той е крило и прави дебюта си за пловдивчани през 2008 година и остава на Лаута" до 2010-а. За последно е играл в кипърския Неа Саламина, за който има 5 мача през есен­та. Преди това бе в Агия Напа.

Развитие около трансфе­ра се очаква след Нова годи­на. През сезон 2010/11 Мар­чев стигна до младежкия на­ционален отбор на България, където изигра 5 мача и отбе­ляза едно попадение.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки