Ван Гаал: След този сезон имам още година, за да помогна на Манчестър Юнайтед

„Ние винаги сме играли атакуващо! Янузай получава втори шанс, решението на Гуардиола не ме изненадва”

Ван Гаал: След този сезон имам още година, за да помогна на Манчестър Юнайтед

„Фил Джоунс е контузен, а много от футболистите ни са преуморени.”

Това заяви Луис ван Гаал преди домакинството на водения от него Манчестър Юнайтед срещу Шефилд Юнайтед от третия кръг на ФА Къп в събота от 19:30 часа.

„Аднан Янузай получава втори шанс да покаже таланта си на тренировките с първия отбор”, каза холандецът по повод завърналия се след неуспешен наем в Дортмунд белгиец, а после коментира и решението на своя колега Хосеп Гуардиола да напусне Байерн Мюнхен, за да поеме клуб от Англия:

„Очаквах той да се пробва в Англия, за да опознае културата и духа на Висшата лига, както сторих и аз. Всеки треньор трябва да има амбиции. Пеп определено е с големи такива. Аз обаче съм в края на своята кариера и се интересувам единствено от това как мога да помогна на Манчестър Юнайтед. За целта ще имам още една година след този сезон.”

Затова, че „червените дяволи” не са печелили ФА Къп от 12 години насам:

„Това не е толкова странно, защото във футбола понякога успяваш, а понякога – не. В този турнир е трудно да се печели всеки един мач, независимо от кое ниво е съперникът ти.”

Ще има ли промяна в стила на Манчестър Юнайтед?

„Ние винаги сме играли атакуващ футбол! Разликата е, че сега започнахме да реализираме положенията си. Това ще ни даде увереност, трябва да задържим момента”, посочи Ван Гаал, визирайки първата победа на своите от 8 мача, а именно успехът над Суонзи в дебютния за годината мач - 2:1. 

Холандецът разясни и състоянието на трайно контузените Люк Шоу, Антонио Валенсия и Маркос Рохо:

„Рехабилитациите им вървят добре. Първите двама се върнаха от ваканция и са заредени с позитивно настроение, а Рохо ще отиде на такава, когато е възможно."

За възстановените "червени дяволи":

"Джеси Лингард и Ашли Йънг тренират и са готови, но са в червената зона, също както много други наши играчи.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки