Франция ни спря за Рио в последния мач на Владо Николов (ВИДЕО)

Европейският шампион показа класата си и не ни даде шанс

Франция ни спря за Рио в последния мач на Владо Николов (ВИДЕО)

Волейболният отбор на България не успя да си осигури виза за Олимпийските игри в Рио де Жанейро по време на квалификацията в Берлин. Франция спечели група В като ни победи с 3:0 и продължава напред заедно с Русия.

Мачът ще бъде запомнен и като последния с националната фланелка на легендата Владимир Николов. Диагоналът ще приключи сезона във Франция, след което ще развива проекта си за волейболна школа в София.

Топреализатор в срещата стана диагоналът Николай Учиков с 13 точки (54% в атака). Теодор Тодоров и Мирослав Градинаров завършиха с по 6 точки. За европейския шампион най-ефективен бе Никола Марикал с 12 точки.

Двата полуфинала в квалификацията са утре, а финалът ще бъде в неделя.



Сравнително равностоен бе само ключовият първи гейм. След неговото спечелване Франция пусна в игра повечето си резервни състезатели, които доказаха че не отстъпват на основната група и не дадоха шансове на българите.



БЪЛГАРИЯ: Любомир Агонцев, Николай Учиков, Тодор Скримов, Мирослав Градинаров, Виктор Йосифов, Николай Николов - Владислав Иванов-либеро
Треньор: Пламен Константинов

ФРАНЦИЯ: Бенжамен Тонюти, Антонен Рузие, Ървин Нгапет, Кевин Тили, Кевин Льо Ру, Никола Льо Гоф - Женя Гребенников-либеро
Треньор: Лоран Тили

Развитието на срещата:

ПЪРВИ ГЕЙМ
Французите започнаха блестящо и поведоха 3:0 и 5:1 след добра игра на блокада. Българите направиха няколко добри изпълнения и след чудесен сервис на Градинаров съкратиха разликата до техническата пауза до 6:8. След нови две грешки на нашите "петлите" дръпнаха до 15:10. Техническата пауза дойде при резултат 16:11. "Петлите" нямаха никакви затруднения да приключат частта с 25:19 и така те си осигуриха първото място в групата. Те продължават напред заедно с Русия.



ВТОРИ ГЕЙМ
Лоран Тили пусна на полето предимно резерви, но това не се отрази по нищо на цялостното развитие на битката. Първата техническа пауза дойде с аванс за "лъвовете" от 8:6. Серията на България продължи до 11:6, което вбеси треньора на французите и той взе прекъсване. До паузата нашите запазиха само две точки от аванса - 16:14. Малко след това "петлите" дори изравниха - 17:17. Серият им продължи с четири поредни разигравания за 22:18. С лекота европейският шампион си осигури аванс от 2:0 с 25:20.



ТРЕТИ СЕТ
Франция взе аванс от 8:7 на техническата пауза. След това продължи да сервира отлично и увеличи аванса си до 12:8. Техническата пауза дойде при 16:11. Играейки максимално освободено французите разгърнаха пълния си потенциал и с блестяща игра довършиха мача за 25:15 макар и с втория отбор. По този начин те спечелиха и групата.
 

Лектори от Япония, Норвегия и Сърбия ще водят Треньорската конвенция на CEV в София

Ацуши Като е опитен волейболен треньор и инструктор от Япония

България ще играе приятелски турнир с Италия, Бразилия и Иран

Зала "Левски София" приема надпреварата през август

Национал на България с трансфер на Апенините

Георги Татаров подсили новака Юаса Батери (Гротадзолина)

Тежка загуба за България срещу Куба в Лигата на нациите

Момчетата ни допуснаха поражение с 0:3 гейма, като спечелиха само 56 точки в мача

България отстъпи пред световния шампион Италия (ВИДЕО)

Нашите не взеха гейм във волейболната Лига на нациите

Фурор за тима на Зетова в Тирана

Националният отбор на България приключи без загубен гейм груповата фаза на Балканиадата по волейбол до 18 години

Отнесохме Албания на Балканиадата по волейбол

Тимът на Антонина Зетова с 22 аса в Тирана

Иван Петков пое отбора на Ева Янева

Вижте подробности

България отнесе Турция за успех №3 във VNL (ВИДЕО)

Нашите вече имат 8 точки в актива си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки