1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Пламен Константинов: Не съм доволен от влагането, всеки треньор е с оставка в джоба

Пламен Константинов: Не съм доволен от влагането, всеки треньор е с оставка в джоба

„Изводите има кой да ги направи, след неуспех се редят на опашка, извинявам се на феновете”

Пламен Константинов: Не съм доволен от влагането, всеки треньор е с оставка в джоба

„Не става въпрос за оправдания, не бива да ги търсим в това, че някой е отсъствал.”

Така българският селекционер Пламен Константинов коментира факта, че волейболистите ни няма да играят на Олимпийските игри в Рио. Това се потвърди окончателно след загубата с 0:3 от Франция на квалификационния турнир в Берлин.

„Не съм доволен от влагането в мача, не само днес, а и вчера. Изиграхме един безумен, бих го нарекъл двубой. Става въпрос както вчера, така и днес. Още тогава знаехме, че срещата с Русия е решителна, но в нито един момент не влязохме в нея. Според мен подходхме с прекалено голям респект към Русия и сякаш загубихме мача още в съблекалнята. А иначе като е загубена дадена цел, не съм виждал прилитен мач, така че резултатът е по-скоро логичен.”

„Според мен обаче най-малкото трябва да имаш желание. Не всички, които бяха тук, показаха такова. Иначе проблемите са логични като търсиш схема, която не е отработена, но най-малкото трябваше да играем на максимум заради хората в залата. Те са тук да ни подкрепят и заслужаваха друго отношение, така че им поднасям нашите извинения.”

„Изводите има кой да ги направи. Според мен винаги след неуспешни представяния има опашка от хора, които да направят изводи. Аз бих ги оставил на тях. По-важното е, че този олпимийски цикъл ще е последен за доста сътезатели и трябва вече съвсем нови волейболисти да се възпитават за следващия олимпийски цикъл. Засега това е на моите плещи.”

Защо засега?

„Как защо, защото всеки един треньор винаги ходи с оставката си в джоба.”