Сензациите в пресата: ЦСКА пред спиране около 3 март

И още: "Италианци от трета дивизия отрязаха Курдов", "Берое взима напуснал Левски", "Касъмпаша взима и Грегъри Нелсън"

Сензациите в пресата: ЦСКА пред спиране около 3 март

Сензациите в пресата днес, събота, 9-и януари 2016 година:

 

"24 часа": ЦСКА пред спиране около 3 март

 

ЦСКА може и да изчезне около националния празник 3 март. До края на този месец и началото на следващия ще бъде публикуван окончателният списък на кредиторите на „червените". След това стартира 1-месечен срок, в който трябва да се представи оздравителен план. Ако такъв няма, то директно се отива към ликвидация на дружеството.

 

При стартиране на такава процедура дружеството е задължено по закон да преустанови всякаква дейност, или с други думи, да спре да играе мачове. Губи се и членството в БФС.

 

Оздравителен план по закон имат право да предлагат кредитори с над 30% от вземанията, или само НАП, което е повече от невероятно, синдикът Дора Милева-Иванова, която няма никакво намерение да прави това, и бившите акционери. Едва ли обаче някой в крайна сметка знае точно къде са акциите преди началото на процедурата по несъстоятелност.

 

Заради това в момента се правят всякакви маневри. Очаква се дори да бъдат заведени и дела за прехвърлянето на ценните книжа. Това обаче няма да ускори нищо и по-лесно ще изтече едномесечният срок за представяне на план за оздравяване на дружеството.

 

Това означава, че може и да няма жребий за 1/2-финалите за купата. БФС извади „Литекс" от елитната група и от ловешкия тим започнаха да разпродават звездите си, а някои като Илия Миланов избягаха.

 

Преди първите мачове на 6 април може да изчезне и ЦСКА.

 

Вероятно и заради това се бави тегленето на жребия, което по официално съобщение на профилигата трябваше да бъде веднага след 1 януари.

 

"Тема спорт": Берое взима напуснал Левски

 

Берое се прицели в напусналия Левски 20-годишен младежки национал на България Владислав Мисяк. Той може да се озове в Стара Загора още в понеделник, когато Берое започва подготовка. Мисяк не успя да се пребори за титуляр на "Герена" и потърси нови предизвикателства. В Берое той ще пристигне като свободен агент. Треньорът Петър Хубчев привлича Мисяк, за да има алтернатива за играча до 21 години, който трябва да пуска в игра по правилник. 

 

Освен Мисяк, в Берое са се прицелили и в други двама играчи. Това са миналият през Левски Георги Сърмов и напусналият Литекс Илия Миланов. Тяхното привличане не е сигурно.

 

"Тема спорт": Касъмпаша взима и Грегъри Нелсън

 

Още един футболист от А група може да заиграе в четвъртия в турския елит Касъмпаша. Става въпрос за атакуващия халф на Ботев Пловдив Грегъри Нелсън. Както е известно, преди дни Касъмпаша привлече десния бек на Литекс Страхил Попов. Освен капитана на ловчанлии там се подвизава още един бивш бранител на оранжевите - Васил Божиков.

 

Договорът на Нелсън с канарчетата е до края на сезона. На този етап той отказва нов контракт и ако не преподпише от лятото, става свободен агент. В момента холандецът има право да сключи предварителен договор. В Ботев все пак се надяват да продадат сега Нелсън, за да вземат пари от него.

 

"Меридиан мач": И италианци от трета дивизия отрязаха Курдов

 

Нападателят Атанас Курдов е бил отрязан за договор от третодивизионния италиански Акрагас. Той е изкарал проби в тима от Апенините заедно с бившия армеец иколай Дюлгеров. Опорният халф обаче е подписал договор с тима от остров Сицилия и ще играе през пролетта в местната Лега Про. Курдов обаче не показал ниво, което да се хареса на треньорите на тима и не получил предложение за контракт. Дюлгеров беше представен от местните медии като копие на легендата Дженаро Гатузо заради свирепия си вид, когато е ядосан.

 

Акрагас може и да е в трета дивизия, но предлага добри възнаграждения. Така например Дюлгеров ще получава 5500 евро. Светът не свършва обаче за Наско Курдов. В близките дни бившият нападател на Левски ще сложи подписа си под договор със Славия. Президентът на "белите" Венцеслав Стефанов вече обяви, че ще подаде ръка на считания за огромен талант футболист и ще му даде нов шанс да разгърне качествата си.

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

Илиан Илиев е изправен пред дилема

Треньорът разполага само с Иса в атака

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки