Акционери в ЦСКА събират пари за музея

Идеята е на музея да се дарят парите от неуспешното публично предлагане на акции

Акционери в ЦСКА събират пари за музея

Група акционери на ЦСКА об­мислят възможността да да­рят пари за музея на „Армия­та". Идеята се появи в група­та „Акции и акционери" във Facebook, в която членуват 3 800 души. Там са събрани хо­рата, които си закупиха книжа по време на публичното пред­лагане през пролетта на 2014 г. Кампанията обаче бе неус­пешна и парите на кандидат-акционерите останаха в инвестиционните посредници, чрез които се закупуваха кни­жа. Оказва се, че доста голяма част от участвалите в пуб­личното предлагане все още не са си взели парите обрат­но. Поради тази причина фенът, който започна сам протест пред БФС - Емил Ки­рилов, предложи невзетите от инвестиционните посред­ници суми да бъдат насочени в помощ на музея на ЦСКА.

Единият вариант е да се да­рят средства за създаването на нов такъв, макар да не е яс­но къде точно може да бъде колко изненади са се получавали. Отборът се нуждае от леко подсилване, треньорът Янев най-добре си знае. Но шансове- разположен. Друга опция е да се дарят средствата за раз­ширяването на настоящото помещение на „Армията". Проблемът с него е, че без раз­решение от Министерство­то на спорта няма как да се строи на стадиона, а издава­нето на позволение е доста тромав процес. Така засега идеята е единствено в про­ект.

„С мен досега никой не е го­ворил за такова нещо", каза директорът Сашо Манов пред „Тема Спорт". „Проб­лемът с музея е, че му липсва ширина. Ако махна изложени­те купи за второ или трето място, ще се освободи дос­татъчно пространство. Но на мен сърце не ми дава да мах­на някой трофей и да го сложа 8 кашон. Знаете, че има едно хранилище към музея, в което държа много голям брой купи. Даже по земята съм сложил ня­кои, но никоя не е в кашон. Мястото обаче не стига", ко­ментира още Манов.

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

Амос Юга поднови тренировки

Капитанът на ЦСКА е пред завръщане

Християн Петров взе номера на своя идол

Вижте подробности

Димитър Евтимов: Подготовка върви много добре

„Получи се доста ползотворна контрола, Крумовград има силен състав“

ЦСКА с 2 от 2 при Стипич (ВИДЕО)

„Червените“ пак биха с 2:0, този път Крумовград в Банско

От ЦСКА: Тренировките продължават с настроение и мотивация (ВИДЕО)

„Червените“ продължават с двуразовите занимания в Банско

ЦСКА тръгна за Банско без Юга и Турицов

Вижте всички, които взе Томислав Стипич

Шопов хвали талант на ЦСКА

Халфът говори след мача с Беласица

Стипич лаконичен за селекцията в ЦСКА

Фокусиран съм върху футбола, призна хърватинът след 2:0 над Беласица

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки