Сензациите в пресата: Ал Аин навива Бербатов да играе с Асприля в ОАЕ

Гаджев веднага вбеси Кубан, Лудогорец оглежда португалски национал, звезда на Майнц бави Неделев за Ботев

Сензациите в пресата: Ал Аин навива Бербатов да играе с Асприля в ОАЕ

Сензациите в родната спортна преса на 11 януари, понеделник, 2016 година:

24 часа: Бербатов желан в пустинята

Димътър Бербатов мо­же да продължи кариера­та си в Обединените араб­ски емирства. Лидерът в местното първенство Ал Аин е отправил оферта към най-извест­ния наш футболист в момента. Арабите, които взеха звездата на Ли­текс Данило Асприля само преди седми­ца, плащайки над 2 млн. евро трансферна сума и още толкова като бъде­щи заплати през следва­щите три сезона на ко­лумбиеца, са готови да предложат двегодишен договор на нападателя на ПАОК.

Бербатов, който ще навърши 35 години на 30 януари, се колебае дали да приеме, защото не е решил дали да не приклю­чи по-скоро с футбола, отколкото срока на пред­ложения му контракт. Парите също си ги бива­ли - по 2 милиона евро на сезон като заплати без да се броят бонусите при от­белязани голове.

Ал Аин, който се на­мира в едноименния град, разположен в пустинята на 130 км от Дубай и Абу Даби и на границата с Оман, е един от най-бър­зо развиващите и амби­циозни клубове в региона. Отборът има чисто нов стадион за 39 млн. евро, който е определен от специалистите за архитектурно чудо. Съоръ­жението „Хаза бин За-йед" побира 26 000 зрите­ли е така направено, че трибуните да са винаги на сянка след 17 ч местно време дори и през лятото. Отвън стадионът е изця­ло в LED светлини с фор­мата на кората на палмо­во дърво.

Меридиан мач: Лудогорец оглежда португалски национал

22-годишният португалски защит­ник Фредерико Ве­нансио е попаднал в плановете на Лудогорец за зимна се­лекция. Въпросният футболист играе в елитния Витория Сетубал и от нача­лото на сезона има 15 двубоя в Примейра лигата.

Не е тайна, че „ор­лите" търсят усиле­но нов централен бранител, тъй като Александър Александров не продъл­жи договора си и почти сигурно ще премине в Левски. Така в момента Ге­орги Дерменджиев разполага само с Козмин Моци, Геор­ги Терзиев и младия Венци Керчев.

Ос­новната трансферна цел на Лудогорец е испанецът Луис Ернандес от Спортинг Хихон. В момента обаче негов транс­фер е трудно пости­жим, тъй като към него има интерес от френския гранд Олимпик Марсилия.

Федерико Венансио е юноша на Ви­тория, като изкарва една година в школа­та на Бенфика. Висо­кият 186 см. защит­ник дебютира за пър­вия отбор през 2012 г. и от тогава до днес има 66 мача и 3 гола.

Меридиан мач: Гаджев бойкотира тренировките на Кубан

Владимир Гаджев успя да вбеси доста но­вия си клуб Кубан (Краснодар). Доскорошният халф на Левски подписа предварителен дого­вор с руснаците, кой­то вече влиза в сила. Той обаче бойкотира Кубан и не се появи на първата трениров­ка за годината, ин­формират медиите в Русия. Освен бълга­рина на тренировката не се появиха и звез­дите на отбора Анд­рей Аршавин, Роман Павлюченко, Владислав Игнатиев и па­рагвайският нацио­нал Лоренцо Мелгарехо.

„Аршавин ми звън­на и каза, че ще му трябват още два по­чивни дни. Лоренцо пък е в болницата. Ражда му се дете и ще се включи в лаге­ра след 2-3 дни. За другите не знам. На­дявам се да разбера къде са и защо ги ня­ма", коментира помощник-треньорът на Кубан Сергей Таша.

Така съдбата на Гаджев остава неясна. Той на няколко пъти обяви, че ситуацията му е доста сложна и не се знае дали има шанс да се върне в Левски. Треньорът Стойчо Стоев обаче не го брои за част от отбора и вече прави плановете си без не­го. Неслучайно на „Терена" вече са близо до бе привличане­то на играч за този пост, в лицето на Мехди Бурабия от Черно море.

Дали Гаджев в крайна сметка ще заиграе в Русия ще стане ясно в близките дни но на този етап реше­ние няма.

Меридиан мач: Звезда на Майнц бави Неделев за Ботев

Трансфер на звездата на Майнц 05 Юнус Мали бави завръщането на любимеца на бултрасите Тодор Неделев в Бо­тев, научи „Меридиан Мач". От няколко месе­ца ръководството на „жълто-черните" се опитва да намери начин да си върне национала.

Шефовете са пуснали две писма до тима от Бундеслигата, като пър­вото е от 18 декември, а второто на 4 януари. До момента няма отговор от страна на германци­те, тъй като мениджърът Харалд Щрутс е във ва­канция. Немските медии надушиха, че звездата на Майнц 05 Юнус Мали и вратарят Лорис Кари-ус имат предварителни договори с Шалке 04 от лятото. Поради тази причина шефът на Майнц 05 е в отпуск, тъй като феновете негодува- ли заради самоволното му решение да ги трансферира.

Веднага след Нова го­дина Тодор Неделев е провел разговор с тре­ньора на германците Мартин Шмид, като е обявил желанието си да се върне под наем в Бо­тев. Специалистът се съгласил с решението на футболиста, като така халфът не започна под­готовка с първия отбор, а бе пратен в дублиращия състав. В момента немците са на лагер в испанския курорт Марбея и след приключва­нето му се очаква фи­налните преговори меж­ду двете страни.

Очаква се тим мениджърът на Ботев Асен Караславов утре да пътува до Герма­ния, а в петък бащата и мениджър на играча -Любчо Неделев, също да лети за Майнц. Ръко­водството на пловдивча­ни се надява Неделев да пътува с отбора за първата подготовка в Турция, която стартира на 18 януари. Казусът ще бъде разрешен след ваканцията на мениджъ­ра Харалд Щрутс, като при сигурен трансфер на звездата Юнус Мали шансовете за завръща­не на Неделев намаля­ват. В Англия пък разк­риха, че Тотнъм е готов още сега да привлече Юнус Мали за конку­рент на Хари Кейн.

Официално: Българин преподписа с Байерн

18-годишен халф също парафира нов контракт

Официално: Наш талант с трансфер във Вердер

Той е смел, написаха от германския клуб за Смъркалев

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Трансферен удар! Вратар на Ботев (Пловдив) с трансфер в Бундеслигата

Стефан Смъркалев ще продължи във Вердер

Десподов: Бяхме уморени, но успяхме да се справим

"Беше тежък мач", обяви капитанът на националите

Фиорентина ще предложи нов договор на Димо Кръстев

Българинът ще остане в тима от Флоренция

Официално: Полският вицешампион ще задържи Симеон Петров за постоянно

Бранителят ще остане в Шльонск

Това е един от най-успешните сезони на гръцкия елит

С рекордна посещаемост и домакинство на два европейски финала

Кремонезе и Антов са на крачка от Серия А

Българският национал с цял мач при разгром с 4:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки