Тарханов: Не идвам на сляпо в Славия, ще се борим за третото място (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Не си спомням кой е Курдов, от Левски знам Гаджев”, каза специалистът

Тарханов: Не идвам на сляпо в Славия, ще се борим за третото място (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новият старши треньор на Славия Александър Тарханов обяви, че е напълно запознат с играчите на „белите” и че е гледал мачовете на тима през есенния дял на първенството. Той подчерта, че знае къде са слабостите на отбора и постави за цел – третото място в класирането на А група.

 

Специалистът подписа договор със столичния клуб за 2,5 години. В неговия щаб ще влезе бившия играч на Славия Мартин Кушев. Прессаташето на клуба Борислав Константинов посочи, че Кушев е добре запознат с Тарханов и знае руски език. „Той е полезен от няколко гледни точки и е човек, на който Славия му е на сърцето”, допълни Константинов.

 

„Благодаря, че има такъв огромен интерес към мен и футболен клуб Славия. Дано това е за добро.  Моето присъствие в Славия не е случайно. Това не е нещо ново, доволен съм, че съм сред вас. Причината да съм тук е и мениджърът Мирчо Димитров – човек, за когото казвам, че го познавам от 100 години. Той ми каза, че е време да дойда да работя в България. Радвам се, че ще мога да работя с тези футболисти и да помогна да израстването на този отбор. Знам, че Славия има добри играчи, част от тях са млади и са от школата и с нетърпение очаквам първата тренировка, за да видя на какво са способни”, каза руският специалист на първата си пресконференция.

 

„Аз не идвам на сляпо. Запознат съм с всички игри на Славия. Гледал съм записи. Виждам възможностите на отбора, знам къде са слабостите. Целта ни е да вървим нагоре”.

 

„Познавам международния футбол като цяло. Трябва да се увеличи дисциплината в отбора. Имам конкретни виждания за тактиката и ще се опитам да я наложа. Имам своя система”, добави той.

 

Тарханов взе отношение и за полузащитника Жереми Манзоро, който е спряган за трансфер.

 

„Въпросът не толкова към мен. Засега той е играч на Славия и ще се опитам да работя с него. Ако се появи оферта, няма да го спра да се развива. Имаме добри флангови атакуващи играчи – Карачанаков, Дуде Ндонгала… един отбор не трябва да зависи от 1-2 играчи. Не мисля, че ще е катастрофа, ако Манзоро си тръгне”.

 

„На три точки сме от третото място, ще се борим за това място. Мисля, че това е осъществима цел. Нивото на българския футбола е добро. Темпото обаче не е достатъчно. Върху това ще работим сега, за да се отличи нашият отбор. Искаме да се увеличи и головата мощ на отбора. Имаме месец за подготовка, после игрите ще покажат какво сме направили. Футболистите на Славия са научени, не почват от нулата”, добави треньорът.

 

Той сподели и как се е стигнало до това да стане старши треньор на Славия:

 

„Към края на декември се видях с президента Венцеслав Стефанов. Той ме покани, дойдох в София и пак говорихме. Помислих и приех предложението да стана треньор на Славия. Дал съм път на много млади играчи”.

 

А дали Славия ще може да играе в Европа, Тарханов отговори: „След половин година ще ви кажа отговора. Ще се старая”.

 

„Малко трябва да попълним редиците си. Играчите, които имаме в централната зона, Велков и Пиргов, са добри. Ще се опитам да привлека атакуващи футболисти, но това не е никак лесна задача. Очаквам в състава да се завърне и Радослав Василев”.

 

Той коментира по следния начин дали „белият” клуб има интерес към бившия нападател на Левски Атанас Курдов:

 

„Не си спомням кой е Курдов, от Левски знам Гаджев. Аз мога да гледам играчи, но всичко останало зависи от клуба и финансовите възможности”. 

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Дунав победи Лудогорец II след обрат в контрола

Русенци спечелиха с 2:1, след като преди това губеха в резултата

Иван Василев си тръгва от Локомотив (София)

Той е успял да намери човек на когото да продаде клуба

Черноморец (Бургас) смачка дубъла си в приятелски мач

Тимът постигна успех с 10:2

Новият вратар на Левски проведе първа тренировка с тима

Матей Маркович вече се готви с отбора

Лудогорец се прибира в неделя

В събота е последната контрола на шампионите на австрийска земя

Пирин с първа победа в контролите

След 3:1 над дубъла на ЦСКА 1948

Любо Пенев.започна с победа в Локо (Пд)

„Черно-белите“ с 3:1 над Струмска слава в първата си контрола

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки