1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Юнайтед и Нюкасъл с хикс в спиращ дъха голов трилър (ВИДЕО+СНИМКИ)

Юнайтед и Нюкасъл с хикс в спиращ дъха голов трилър (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Свраките" не се отказаха до края и затвориха мача при резултат 3:3

Юнайтед и Нюкасъл с хикс в спиращ дъха голов трилър (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нюкасъл и Манчестър Юнайтед направиха истински голов спектакъл в двубой от 21-ия кръг в Премиършип, завършвайки при резултат 3:3. Юнайтед поведе с 2:0 на "Сейнт Джеймсис Парк" след попадения на Рууни (9`) и Лингард (38`), а Вайналдум намали пасива на Нюкасъл в 42-ата минута. Митрович изравни от дузпа в 66-ата, а Рууни изведе отново своя тим напред в резултата в 79-ата. Пол Дъмет оформи крайното 3:3 в 90-ата минута на срещата.

Манчестър Юнайтед започна по-уверено срещата и в 9-ата минута вече водеше в резултата. При центриране в полето на „свраките” Фелайни игра с глава, а топката бе спряна с ръка от Мбемба, за което главният рефер Майкъл Дийн посочи бялата точка. Уейн Рууни изпълни точно наказателния удар, с което подобри рекорда на Ван Нистелрой за голове от дузпа във Висшата лига, като англичанинът е вече едноличен лидер с 19 попадения.



Последваха силни минути за „червените дяволи” и множество пропуски пред вратата на домакините.

Опасен удар на Фелайни бе спрян от бранител, а в 27-ата Лингард с отличен пас изведе Рууни на чиста позиция, но нападателят стреля в близост до страничния стълб.

Минута по-късно Нюкасъл създаде първото си сериозно положение в срещата. Вайналдум бе изведен в близост до точката за изпълнение на дузпа, но ударът му бе париран с крак от Давид де Хеа, който записа тази вечер мач № 200 с екипа на Юнайтед.

В 32-ата минута Янмаат и Лингард се сблъскъха в наказателното поле на Юнайтед, за което домакините имаха претенции за дузпа, които обаче бяха подминати от главния рефер.

В 38-ата минута Рууни получи отдясно, задържа умело топката и изчака включването на Лингард, след което с хитър пас го изведе и 23-годишният халф с точен удар покачи на 2:0.

Топовен изстрел на Колочини бе близо до връщане на едно попадение в 41-ата минута, а секунди по-късно Вайналдум огорчи Де Хеа след образцова атака на Нюкасъл. Митрович спечели въздушен двубой с Фелайни и Блинд и върна към Вайнаалдум и холандецът в движение насочи топката в долния ляв ъгъл за 1:2.



Високото темпо се запази и през втората част, а в 52-ата Сисоко финтира добре Ашли Йънг и остана сам срещу Де Хеа, но испанецът показа класа и опази мрежата си от втори гол.

При атака отдясно на Юнайтед топката бе пусната към Ерера, той пропусна за Лингард, който направи по-трудното и стреля над вратата, което вбеси мениджъра на „червените дяволи”.



В 66-ата минута при центриране от корнер в полето на гостите Крис Смолинг и Митрович показаха умения в класическата борба, за което Майкъл Дийн посочи бялата точка, а дузпата бе изпълнена хладнокръвно от Митрович за 2:2.



В 79-та минута Уейн Рууни, върна усмивката на лицето на Ван Гаал с брилянтен гол. Топката не бе изчистена добре след удар на Депай и Рууни изстреля истински снаряд в горния десен ъгъл за 3:2.



Фелайни можеше да сложи точка на спора в 84-ата, но от малка дистанция не успя да насочи с глава добре топката и би прави в тялото на вратаря на Нюкасъл Елиът.

В последната минута на редовното време гостите бяха шокирани след удар на Пол Дъмет, топката се отби в тялото на Смолинг и влетя в мрежата на Де Хеа за 3:3.

Резултатът се запази и Нюкасъл се поздрави с точка, което спря пропадането на тима, който бе инкасирал четири поредни загуби във всички турнири.


 

Краев с цял мач в Португалия (ВИДЕО)

Каза Пия и Витория въртят хикс

Сензация в Ла Лига! Осасуна вкара 4 на Барса (ВИДЕО)

Каталунците безсилни в Памплома

Сосиедад отнесе Валенсия и се измъкна от опасната зона (ВИДЕО)

Реал с 3:0 в „Ла Лига“

Ливърпул оглави класирането в Англия (ВИДЕО)

След 2:1 над Уулвс

Фаворитите за титлата в Германия не се победиха (ВИДЕО)

Байерн и Байер с 1:1 в Мюнхен

Лийдс гази в Чемпиъншип, Груев с нов силен мач (ВИДЕО)

Българският титуляр с 90 минути при 3:0 над Ковънтри

В Италия: Юве на върха след класика и рекорд (ВИДЕО)

Влахович вкара 2 бързи гола пред празните трибуни в Генуа

Абърдийн и Димитър Митов с 6 от 6 в Шотландия (ВИДЕО)

Българският вратар с цял мач при успех с 2:1, отборът му е на върха

ОБЗОР: Шешко поведе РБ Лайпциг към разгром (ВИДЕО)

Щутгарт взе точка с човек по-малко, резултати и класиране в Бундеслигата